Kızıltepe STK Platformu İdam Kararlarını kınadı.

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu , Mısırda aralarında Siyasetçi, Din adamı ve darbe karşıtı önce 529 ardında 683 Kişi hakkında verilen idam kararını yaptığı basın açıklamsıylan kınadı.

Kızıltepe STK Platformu İdam Kararlarını kınadı.


Yapılan basın açıklamasından önce açılış konuşmasını yapan Kızıltepe STK Platformu Başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Menduh Çakar;

"Bizler Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları olarak tüm hukuk dışı uygulamalar ve zalim name rejimlere karşı her zamana tepkimizi göstermekteyiz.Geçmişte ROBOSKİ’de yapılan katliam ve vahşeti için tepkimizi dile getirdik.Basına ve kamuoyuna açıklama yapmıştık.Bizler platform olarak sayın Abdullah Öcalan’ın devletle yaptığı diyalog ve müzakere Kürt sorununa çözüm barışçıl bir süreç çabalarına destek verdik, hata raporumuzu akil insanlara da verdik tüm hukuk dışı ve zalim name kararlara karşı her zaman tepkimizi göstermekteyiz.
Mısırda alınan idam kararlarını kınıyoruz. Şayet İdam uygulanırsa buradan sayın Başbakan Erdoğan’a sesleniyorum; Son dönemlerde Türkiye’de çocuklara karşı yapılan taciz tecavüz ve ölümleri için yasa çıkarsın, bu insanlar için İdam uygulansın" dedi.

Konuşmasından sonra basın açıklamasını Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu başkanı M.Şerif Öter yaptı, yapılan basın açıklamasını aynen yayınlıyoruz.
Basına, kamuoyuna ve tüm dünyaya…

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak, Mısırda aralarında Siyasetçi, Din adamı ve darbe karşıtı önce 529 ardında 683 Kişi hakkında verilen idam kararını kınıyoruz.

Devrimci Müslüman Mısır halkının haklı direnişine destek vermek amacıyla bu gün Kızıltepe Qoser özgürlük Meydanından Çağdaş Firavunlara, emperyalistlere karşı tepkimizi ortaya koyuyor ve askeri Darbeyi tanımadığımızı tüm dünyaya haykırmak, bu idamlara engel olma çabasında katkı sağlamak ve hesap günü sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalıştığımıza şahitlik için burada toplanmış bulunuyoruz.

Demokrasi ve insan hakları Şampiyonu Batı, Mısır’daki darbe ve hukuksuzluklara göz yummaya devam ediyor. Sergilenen bu sahte Hukuk şovuna sessiz kalan cılız ve göstermelik tepkiyle güya darbe karşıtı olan ancak akan kan Müslüman kanı olunca susan ikiyüzlü batıyı ve onlara bel bağlayan şaşkın, çaresiz, sinmiş İslam liderlerini kınıyoruz.

İşine geldiği zaman Dünyaya jandarmalık görevinden geri kalmayan ABD ve Birleşmiş milletlerin beş kafadarı Mısırda, Suriye’de ve Ortadoğu’da yaşanan katliamların baş sorumlularıdır.

Dünya Liderlerinin utanç verici sessizliği idam kararlarının önünü açmıştır. Altı yaşındaki çocuklara tecavüz ederek, katleden havşilere insandır diye ömür boyu besleyip bakan sözde hukuk devletleri Mısır’da hak ve demokrasi mücadelesi veren insanların sessiz çığlıklarına kulaklarını tıkamışlardır.

Vicdan, iman ve ahlak sahibi hiç kimse İdamlara sessiz kalamaz.

Korku ve sindirme amaçlı verilen bu idam kararları inançlı Mısır halkını hak ve özgürlük yolundan vaz geçiremeyecektir. Dünyanın neresinde olursa olsun İnanç, hak ve özgürlük mücadelesi veren insanları idam etmek, demokrasi ve insanlığı idam etmektir.

Makam, Çıkar uğruna Siyonist, emperyalistlere uşaklık eden sahte Müslümanlar unutmasınlar ki bundan önce Saddam ve nice diktatörler bu yoldan geçtiler. Bu yolu seçen satılmış işbirlikçi Müslümanların sonu alçaltıcı olmuştur. Tarih boyunca zalimlerin sonu hep hüsranla sonuçlanmıştır.

Dünya üzerinde zülüm gören tüm Müslümanların çektikleri acı ve eziyetlerin bitmesini, son bulmasını cenabı haktan diliyor, Mısır’daki idam kararlarından derhal vazgeçilmesini istiyoruz. Zulme ve zalime karşı tepki vermek amacıyla burada bulunan siz değerli halkımıza teşekkür ediyor verilen idam kararlarını şiddet ve nefretle kınıyoruz.

Kızıltepe Sivil toplum Kuruluşları Platformu adına hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum.


Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2014, 18:55

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
ş.a
ş.a - 10 yıl Önce

keşke iranda idama mahkum edilen kürtler için de basın açıklaması yapsaydınız. ama yürek ister.

SIRADAKİ HABER