banner113

MARDİN MÜSİAD’TAN TEKSTİLCİLERE ÇAĞRI

MÜSİAD Deri ve Tekstil Sektör Kurulu önceki dönem başkanı Feysel Ablak ile heyeti MÜSİAD Mardin şubesini ziyaret etti. Tekstil sektörünün durumu ile Mardin ekonomisinin tekstil ve hazır giyim imalatına nasıl kanalize edileceği konuşuldu. Ziyarette MÜSİAD üyeleri ile görüş alışverişleri yapıldı.

MARDİN MÜSİAD’TAN TEKSTİLCİLERE ÇAĞRI

Ziyarette söz alan kalem Tekstil yönetim kurulu başkanı Feysel Ablak Mardin de özellikle hazır giyim alanında çalışmaların yapılabileceğini dile getirdi. Ablak “ Ülkemizin ihracat lokomotiflerinden olan tekstil ve hazır giyim sektörünü Türkiye’nin her yanına yaymak durumundayız batı ve Akdeniz bölgelerinde yayılım gösteren sektörün Mardinimize de aktarabilmeliyiz. Normalleşme sürecinin başlaması ile ekonomik yatırımların bölgeye aktarılması konusunda çalışmalar yapmalıyız. Bu kapsamda MÜSİAD Deri ve Tekstil Sektörü olarak bir yönetim kurulu toplantımızı Mardin de yapmaya karar verdik. İş adamlarımızı Mardin de ağırlayıp özellikle hazır giyim alanında Pazar ve yatırım koşullarını inceleyeceğiz. Teşvik sisteminde 6. Bölgede bulunan Mardin’in yatırım cazibesinin her kesime sıklıkla ve detaylı olarak anlatılması gerekir” dedi.

            “MÜSİAD Mardin Şubesi Olarak Hazır Giyimde Her Türlü Destek ve Ortaklığa Açığız”

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar ziyaretleri için Feysel Ablak ve beraberinde ki heyete teşekkür ederek, bu tür ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dündar “Mardinimizin devasa ekonomik potansiyelinin farklı sektörlerle geliştirilmesi gerekmektedir. 6. Bölgede olan ilimizde devletin teşvik sisteminden verdiği desteklerin yanında, iş gücünün ucuz olması ve lojistik alanında orta doğuya yakın olmamız yatırımlarımız için büyük avantajdır. Aynı zamanda ilimizde çok kaliteli pamuk üretimi yapılmakta ve tekstilin ilk aşaması olan çırçırlama tesisleri yoğun şekilde bulunmaktadır. Sayın Ablak’ın şahsında batıda ki tüm tekstilcilerimizi Mardin’e davet ediyoruz. MÜSSİAD Mardin Olarak kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız. Çözüm sürecinin başarılı şekilde ilerlemesi ilimizi ekonomik yatırımlar alanında bir cazibe merkezine dönüştürmüştür” dedi.

Ziyaret Dilek ve Temennilerle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2013, 22:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
faruk
faruk - 6 yıl Önce

?

SIRADAKİ HABER