banner113

Mardin Belediyesi’nden 12.12.2012 Toplu Nikahı

Türkiye’nin birçok şehrinde olduğu gibi Mardin’de de 12.12.12 çılgınlığı yaşandı. 3 binli yıllara kadar yaşanmayacak bu tarihte evlenmek için başvuranları sayısı artınca, Mardin Belediyesi’de bu tarih için özel hazırlık yaptı.

Mardin Belediyesi’nden 12.12.2012 Toplu Nikahı

Belediye Meclis Salonu bir gün öncesinden süslenerek nikah kıyacak çiftler için hazır hale getirildi ve 30 çiftin toplu nikahı kıyıldı.

 

Nikah salonuna gelen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, evlenenlerin her zaman mutlu olmasını istediğini belirterek, “Her şeyin başında sevgi geliyor. Sevgi her şeyin üstesinden gelir. Çiftler sevgiyi yaşatır, birbirlerinin fikirlerine saygılı olurlarsa aşılmayacak sorun kalmaz. Dilerim bu güzel ve anlamlı günde evliliğe adım atan çiftlerimizin birliktelikleri bi ömür devam eder” şeklinde konuştu.

 

Bu özel tarihi kaçırmak istemeyen ve 12.12.2012 tarihini unutulmaz kılmak isteyen çiftler soluğu evlendirme dairesinde aldı. Bir ömür sürecek olan birlikteliğe “Evet” demek için, Mardin Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda birlikteliklerini evlilikle taçlandırmak isteyen çiftler romantik, duygulu ve coşkulu anlar yaşadı.

 

Mardin Belediyesi Evlendirme Memurluğu, nikah salonun ağırlıklı olarak mavi saten bir örtünün hakim olduğu masa ve duvarların yanı sıra salonu süsleyen dekoratif çiçek ve rengarenk balonlarla gelin gibi süslendi.Evlenmek isteyen çiftler, unutulmayacak özel bir gün olması dolayısıyla dünya evine girmek için 12.12.2012 tarihini seçtiklerini söylediler. Nikah yoğunluğu yaşanan salonda 15 dakikada bir nikah kıyıldı.Bu unutulmaz günde toplam 30 nikah kıyılarak rekor kırıldı.

 

Mardin Belediyesi Evlendirme Birimi Sorumlusu Sevgi Yağmurcukardeş,12 Aralık 2012 tarihinde nikah patlaması yaşandığını söyleyerek; “Geçen senenin aynı gününe oranla nikah talepleri yaklaşık 10 kat arttı.Belediyemize başvuran 30 çiftin toplu nikahını kıydık.Bazı çifter bugünün kendilerine uğur getireceğini, bazıları da akılda kalan unutulmaz bir tarih seçimi yapmak istedikleri için bugünü seçti.”dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2012, 19:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER