banner113

Maliye ve GİB Çalışanlarının Mali ve Özlük Hakları İyileştirilmeli

Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) çalışanlarına yapılan adaletsizlikler, haksız uygulamalar Vergi Haftası vesilesiyle giderilmelidir. Çalışma verimliliğinin arttırılması ve moral motivasyonun arttırılması için personelin mali ve özlük haklarda iyileştirme yapılmalıdır.

Maliye ve GİB Çalışanlarının Mali ve Özlük Hakları İyileştirilmeli

Büro Memur Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT her yıl Şubat ayının son haftası kutlanan Vergi Haftası ile alakalı basın açıklaması yaptı. Unat açıklamasında Bilindiği gibi, Şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır.

Ülkemizde vatandaşlarımıza götürülecek olan tüm kamu hizmetlerinin en seri ve etkin bir şekilde götürülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağının oluşturulmasında vergi gelirlerinin büyük önemi bulunmaktadır.

Ülkemiz gelirlerinin büyük bir bölümünü oluşturan vergileri toplama, devletin bütçesini yapma, harcamalarını kontrol etme iş ve işlemlerini Maliye Bakanlığı çalışanları üstlenmektedir. Ülkemiz ekonomisinin can damarı olan devletimizin gelirleri toplanmazsa ya da toplamada aksaklıklar yaşanırsa ülkemizin mali yapısı, sosyal yapısı, kısacası ülkemizin her alanı olumsuz yönde etkilenecektir.

Ülkemiz ve milletimiz için bu kadar önemli görevleri ifa eden Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’ndaki kamu görevlileri, Vergi Haftası’nı maalesef kutlayamamaktadır. Çünkü uğradıkları hak kayıpları, verilmeyen hakları, bozulan çalışma barışı buna engel olmaktadır.

Ülkemiz ekonomisi için gece gündüz demeden, mesai mevhumu gözetmeden çalışan, alın teri döken, ailesinden ve kendinden fedakarlık göstererek milyarlarca vergiyi tahsil eden Maliye çalışanları, maalesef emeklerinin karşılığını alamamaktadır. İş yoğunluğunun, iş riskinin ve sorumluluğun fazla olduğu Maliye Bakanlığı’ndaki çalışanlar, musluğun başında olmasına rağmen bu musluktan bir damla su dahi içememektedir.

Genel yetkili sendika Büro Memur-Sen olarak ülkemizin, kamu görevlilerimizin kaygısını taşıyor, emek ve ekmek mücadelesi veriyoruz. Mazlumların ve mağdurların yanında, zalimlerin ve haksızlıkların ise karşında duruyoruz.

Büro Memur-Sen olarak kimseden haksız bir uygulama, haksız bir kazanç istemiyoruz. Maliye çalışanlarının alın terinin, emeğinin karşılığını istiyoruz. Maliye çalışanlarına yapılan adaletsizliğin, haksız uygulamaların giderilmesini istiyoruz.

Çalışma verimliliğinin arttırılması ve moral motivasyonun arttırılması için personelin mali ve özlük haklarda iyileştirme yapılmalıdır.

Bunun için:

·         Gelir uzmanlığı ve defterdarlık uzmanlığı özel sınavları en kısa sürede yeniden açılmalıdır.

·         Bir defaya mahsus değil, ihtiyaç duyulduğunda sınavların açılabilmesi için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

·         Tüm birimlerde fazla mesai yapan kamu görevlilerimize fazla mesai ücreti mutlaka ödenmelidir.

·         Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personele görevde yükselme sınavı açılmalı ve bu kadroda çalışanlara ek gösterge verilmelidir.

·         Şoför kadrosunda çalışan personele veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosu sınavsız verilmelidir.

·         Büyükşehirlerde görev yapan çalışanlara büyükşehir farkı ödenmelidir.

·         Mali Hizmetler Sınıfı oluşturularak, genel müdürden yardımcı hizmetliye kadar tüm personelin ek göstergeleri yeniden düzenlemelidir.

Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarının ülkemiz ekonomisine katkısı artarak devam etmesi için saydığımız bu maddeler en kısa sürede hayata geçirilmelidir. Taleplerimiz yerine getirildiği takdirde, çalışma barışı yeniden sağlanmış olacak, adalet yerini bulacaktır.

Daha önce Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunduğu için çalışanların sorunlarını yakından bilen şu andaki Maliye Bakanı Naci Ağbal çalışanların sesini duymalı, Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nda çalışma verimliliğini, moral motivasyonunu arttırmak için yukarıda belirttiğimiz talepleri dikkate almalıdır.

Büro Memur-Sen olarak bu duygu ve düşüncelerle Vergi Haftasını kutluyor, Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanları lehine olumlu adımlar atılacağını ümit ediyoruz. Şeklinde açıklamasını bitirdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2017, 09:57

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER