banner113

Dündar;”Üzerimizde Halkın Hakkı Ve Bu Hakkın Vebali Bulunuyor”

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar’ın da katılım sağladığı, AK Parti Mazıdağı ve Derik İlçe Başkanlıkları Şubat Ayı İlçe Danışma Meclisi Toplantılarını gerçekleştirdi.

Dündar;”Üzerimizde Halkın Hakkı Ve Bu Hakkın Vebali Bulunuyor”

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, İlçe Koordinatörleri Mustafa Nilüfer ve Süleyman Karahan, Siyasi Hukuk Başkanı Şehmus Yusufoğlu, Teşkilat Başkanı Hamit Ete, Tanıtım Ve Medya Başkanı Mehmet Beşir Güneş ve İl Gençlik Kolları Başkanı Halil Yomak’ın bulunduğu heyet, Mazıdağı ve Derik Teşkilatlarının danışma toplantılarını gerçekleştirmek üzere ilçelere geçtiler.

 

İlçe Başkanlarının açılış konuşmalarının ardından birer konuşma gerçekleştiren AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar teşkilatların önemi, 15 Temmuz darbe girişimi ve 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylamasına yönelik açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Dündar açıklamalarında, “AK Parti Teşkilatları yağmura, kara kışa aldırmadan çalışmlararını arlıksız sürdüren tek partidir. AK Parti Teşkilatları hile ve entrikalara aldırış etmeden, her türlü tehdite boyun eğmeden, darbe kalkışmaşlarının hiçbirinden ki özellikle kanlı 15 Temmuz darbe girişimi gibi bariz örneklerden hiçbirinden korkmadan ‘durmak yok yola devam’ şiarıyla memleket davasına sahip çıkan tek teşkilattır. Bu alanda sırtımız sağlamdır. Sizlerin imanı ve dik durşu sayesinde bizler temiz siyaseti öğrendik. Zulümle, baskıyla, şiddetle ve silahların gölgesinde siyaset yapılamayacağını, sizler tarafından makbul görülemeyeceğini tüm dünyaya sizler gösterdiniz. Sizlerin gücü bizleri daha da şevklendiriyor. Hizmet aşkımızı kamçılıyor. Bu konuda sizleri takdirle karşılıyorum”.

 

HALK 15 TEMMUZ’DA DİK DURDU

 

Halkımızın15 Temmuz’da ülkemizi parçalamaya ve milli irademizi yok etmeye kalkışan darbecilere karşı dik durarak net bir tavır sergilediklerini belirten Dündar, “15 Temmuz gecesi bir ihanet çetesi, yapmış olduğu darbe girişimiyle her iki seçmenden birinin oyunu alarak iktidara gelmiş olan hükümetimizi yıkmaya çalıştı. Milletin koymuş olduğu iradeyi hiçe sayarak yapılan bu alçakça girişim sizler tarafından birkaç saat içerisinde püskürtülmüştür. Ve bir daha anladılar ki Türkiye o darbecilerin cirit attığı eski Türkiye değildir”. 

Dündar, “Halkımızla beraber darbenin yaşandığı ilk anlarda sokaklara çıkarak darbecilere karşı canınızı ortaya koyarak eşi benzeri olmayan bir olaya imza attınız. Sizlerin bu ihanet çetesi ve çetelerine karşı yapmış olduğunuz dirayetli duruş için sizlere teşekkürü bir borç biliyoruz. 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin kurtuluş zaferi olarak anılacaktır. Bir kez daha gördük ki bu ülkenin varlığına ve birliğine ihanet eden kim olursa olsun yok olmaya mahkûm olacaktır. Aslında kazandığımız bu zafer dünyadaki tüm mazlumların İslam düşmanlarına ve emperyalist güçlere karşı kazanılmış bir zaferdir. Reis-i Cumhurumuz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve güvenirliğinin oluşturduğu olumlu havanın neticesi olarak halkımız çağrıya kulak vermiş ve bir an bile tereddüt etmeden sokaklara, caddelere çıkmıştır. Sizlerde bu şekilde parti binalarını boş bırakmayarak sabahlara kadar nöbet tuttunuz. Ne olacağını bile bile tuttunuz. Her ihtimali göze alarak tuttunuz. Sizler dünyaya meydan okudunuz. Artık eskisinden daha ümitli, daha güçlü, kendisine ihanet eden ne ya da kim olursa olsun her şeyi göze alabilen, büyük ve davasına sahip çıkan bir Türkiye var”.

 

ÜLKEMİZ ÇOK BADİRELER ATLATTI

 

2002 yılı öncesini hatırlayınız. Ülkemiz kimler tarafından ve nasıl yönetiliyordu? Türkiye o dönemlerde siyasi temeli, siyasi kültürü olmayan bazı partilerin sadece ve sadece popülist politikalarıyla yönetiliyordu. Bu nedenle ülkemiz sayısız badireler atlattı ve yıllarını heba etti. Bunların en başında onbinlerce insan kayboldu. Devasa bir ekonomik gücün tamamen yok edilmesi oldu. Bu ülkenin bütün zenginliklerinin talan edilmesi oldu. Bu ülkenin 21.yy’da ulaşması gereken sosyal medeniyet seviyesinin çok altında kalmasına vesile oldu. Hemen ardından iktidara gelen AK Parti ülkemizde değişim rüzgârının mimarı haline geldi. Bu rüzgârın altında yatan olumlu hava neydi? Olumlu hava sizlerin artık vesayetlere dur diyerek AK Parti’yi tek başına iktidara getirmesiyle gerçekleşti. Bu süreçten sonra halka rağmen halka karşı siyaset yapanlar tek tek yok oldu. Ülkeye İstikrar ve refah geldi. Ekonomik kayıplar, politik eziklikler, olumsuz dış politikaların hepsi geride kaldı. Halkın beklentileri artık yerine gelmeye başladı. Halkın beklentilerini görmezden gelenler, fakir fukaranın hakkını yiyenler, vesayetle beslenip halkın refaha ulaşmaması için elinden gelen her şeyi yapanlar artık yok olmaya başladılar. AK Parti’ye siz iktidar olabilirsiniz ama muktedir olamazsınız diyen kişilere en güzel cevabı Kurucu Başkanımız Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Partisini bu millete hizmet etsin diye yıllarca muktedir bir şekilde iktidarda tutarak verdi. Ve hala halkımızın büyük teveccühleriyle de dimdik ayaktadır”.

 

EVREN VE ARKADAŞLARININ ANAYASASIYLA YÜRÜTÜLÜYORUZ

 

Kenan evren ve arkadaşlarının o zaman kendilerini aklamak için hazırladıkları anayasayla yönetildiklerini belirten İl Başkanı Dündar, “Vesayet rejimlerinin hiç biri bu halkı anlamaz ve bu halkın çıkarları için ortam hazırlamaz. Birçok darbe teşebbüsüyle karşılaşan ülkemiz çok şeyler kaybetti. Bu darbe ortamlarının hazırlanmasında en büyük sebep anayasanın tamamen vesayetler altında karara bağlanmasıdır. 16 Nisan günü vatandaşımız belki de ilk defa kendi anayasası için referanduma gidecektir. Hayatı tamamen kolaylaştıracak ve ülkemizi daha kalkınır hale getirecek olan anayasanın çok bariz faydaları bulunmaktadır. Mesela şu anda bakanlar milletvekillerinden oluştuğu için hükümet meclisten istediği kanunu çıkartabilir. Ama yeni süreçte milletvekili seçilecek olan kişinin bakan olma gibi bir durumu olmayacaktır. Taraflı olan yargı maddesini ‘yargı tarafsızdır’ diye değiştiriyoruz. Çünkü yargı bağımsız olmalıdır. Ama bir kesim buna bile karşı çıkmaktadır. Niye karşı çıkıyorsun? Halka güvenmiyor musun? Doğru sen dağdaki çoban ile kendi oyunu bir tutmuyorsun. Sorarım size, yargının tarafsız olmasından daha etik ne olabilir? Zamanında bu halk cumhurbaşkanını da seçemez dediler. Kim seçecek? Biz dediler. Siz belki otuz kişi bile yoksunuz ama bu halk 80 milyondur. Size papuç bırakır mı? Cumhurbaşkanını seçen halk kendi anayasasını da seçecektir. Sizler AK teşkilatlar olarak çalışacaksınız. Üzerimizde bu halkın hakkı ve bu hakkın vebali bulunmaktadır. Çünkü 15 Temmuz’da halkımız darbecileri bir gecede püskürterek herkes adına gerekeni yapmıştır”.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2017, 11:40

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER