banner113

Ceyda Bölünmez Çankırı;” Gap Sulama Kanalları inşaat sözleşmesi imzalandı”

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Yaklaşık 44 kilometrelik kanal ile sulama suyunu tarımsal arazilerle buluşturacak olan projenin inşaat sözleşmesinin imzalandığını açıkladı.

Ceyda Bölünmez Çankırı;” Gap Sulama Kanalları inşaat sözleşmesi imzalandı”

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından bölgedeki mümbit toprakları suya kavuşturacak olan Mardin Depolaması Cazibe Sulaması Ana Kanalı inşaat sözleşmesi imzalandığını belirten Milletvekili Çankırı, yapılacak çalışmanın bütün Mardinli çiftçilere hayırlı olması dileğinde bulundu.

“GAP SULAMA KANALLARI VE TRAFİK SORUNU”

Söz konusu Mardin Cazibe Sulaması Ana Kanalı Depolama projesi inşaatının tamamlanmasıyla Mardin'de 297 Bin Dekar tarımsal arazinin sulanır hale geleceğini kaydeden Milletvekili Çankırı, "Milletimizin teveccühünü aldıktan sonra üzerine yoğunlaştığımız Mardin'in iki temel sorununa özelelikle yoğunlaşıp önceledik. Bu sorunlardan biri GAP Sulama Kanalları'nın Mardin Ovası'na ulaştırılması diğer bir diğer temel sorun ise Mardin'in ulaşım sorununa nefes alacak projeleri hızlandırıp, hükümetimizin yatırım programına alınmasını sağlamak olmuştu. Aradan geçen süre zarfında her iki önemli sorunda da büyük bir mesafeyi kat ettiğimize inanıyorum. Çevre Yolu ve şehir içindeki battı-çıktılarla ilgili zemin etüt çalışmaları gerçekleşti. İnşallah yakında ilk kazmayı vuracağız. GAP Sulama Kanallarında da hızlı bir ilerleme söz konusu. Bu konuda hatırlanacağı üzere durumun ciddiyetinin daha iyi idrak edilebilmesi için daha önce ilgili bakanlığımızın merkezdeki ve bölgedeki bürokratlarını düzenlediğimiz bir toplantıda Mardin'deki çiftçilerimizle buluşturmuştuk. O toplantımızın Mardin Ovasının sulanması konusundaki bürokratik aşamaların aşılması ve çalışmaların hızlanmasında önemli bir etkisinin olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Projenin kısa sürede tamamlanmasının planlandığını kaydeden Milletvekili Çankırı, Çevre Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu'ya,  Enerji Bakanı Berat Albayrak ve Tarım Bakanı Faruk Çelik Projeye verdikleri destekten ötürü Mardinliler adına teşekkür etti.

Depolama istasyonu inşaatının Mardin Ovası'nda 44 Kilometrelik bölümünü, 297 Bin Dekar tarımsal araziyi suya kavuşturacağını altını çizen Çankırı, "Mardinli çiftçilerimizin yolunu özlemle gözlediği bu projede, Anadolu'nun her tarafına zaman mekan farkı gözetmeden suya kavuşturan Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'nun büyük bir desteği oldu. Mardinli çiftçilerimiz için önemli bir çalışma olan bu projede Mardin'e olan özel ilgisiyle tanıdığımız ve her fırsatta Mardin için desteklerini gördüğümüz Enerji Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın, Tarım Bakanımız Sayın Faruk Çelik Beyin de projede atılan imzada gelinen noktada önemli bir destek ve katkılarının olduğunu özellikle belirtmeliyim. İnşallah projemiz kısa sürede tamamlandığında da açılışını hep birlikte yapacağız. Projemiz, Mardinli çiftçilerimize ve Mardin’imizin sosyal ve ekonomik gelişimine bereket getirecektir inşallah" diye konuştu.

Mardin’deki elektrik sorununun çözümü için ilgili bakanlılarla da görüştüğünü kaydeden Milletvekili Çankırı, Elektrik sorununun çözümünde önümüzdeki günlerde bir gelişme beklediğini, yaşanan gelişmeyi hemşerilerimizle paylaşılacağını kaydetti

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2017, 11:08

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER