banner113

Höşgörü şehri Mardin dünya çocuklarını ağırlıyor

Bu yıl 11.si düzenlenen Türkçe Olimpiyatları Dil ve Kültür Şöleni şehir etkinlikleri kapsamında Mardin’de Pazartesi günü Şehir Stadyumu’nda saat 20:00 da yapılacak.

Höşgörü şehri Mardin dünya çocuklarını ağırlıyor
Stadyumu’nda saat 20:00 da yapılacak. Farklı dil ve kültürlerin bir arada yaşadığı Mardin, olimpiyatlarla farklı dil ve renkleri bir araya getirecek.


Olimpiyatlara İçişleri Bakanı Muammer Güler, sanatçı Rojin, Berdan Mardini, dünyanın en uzun insanı Sultan Kösem ve çok sayıda davetli katılacak. Binlerce yıldır insanların bir arada yaşadığı ve farklı kültürlerin içi içe geçtiği Mardin’de yapılacak etkinlik ayrı bir heyecan oluşturuyor. İnsanlığın Gökkuşağını Mardin’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden program koordinatörlerinden FEM Dershaneleri Mardin Genel Müdürü Oktay Ballı ve Yüksel Özdemir, Mardin’de yaşanan sevgi örneğinin Olimpiyatlarla da yaşandığını dile getirdi.

Diller ve Dinlerin şehri Mardin’in diller ve dinleri ağırlayacağını aktaran tertip heyeti üyeleri bu örneğin tüm dünyaya yayılması gerektiğini kaydetti.

Samanyolu Haber televizyonundan canlı yayınlanacak etkinliğe tüm halkı davet eden tertip heyeti:  “Farklı diller, dinler, ırklar ve kültürler saygı içinde yaşamalı. Yapılan etkinlikler dünya barışına katkı sunuyor. Bu barışın en bariz örneği Mardin’dir. Burada farklı ırk, kültür ve inanışlar bir arada yaşıyor. Dünyanın farklı coğrafyalarından bir araya gelen farklı, dil, din ve kültürdeki çocukları burada ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyuyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2013, 22:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER