banner113

Kızıltepe’de Coşkulu Açılış

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Hür Dava Partisi ilçe teşkilat binası Kızıltepe halkının katılımıyla gerçekleşti. Parti binası salâvatlarla açıldı.

Kızıltepe’de Coşkulu Açılış

MARDİN-Kızıltepe: Mardin’in Kızıltepe ilçesinde açılışı yapılan Hür Dava Partisi İlçe Teşkilat binası Hüda Par yetkilileri ve Kızıltepe halkının katılımıyla gerçekleşti. Oluşan konvoy ilçe içinde dolaştıktan sonra parti binası önünde toplandı. Açılışa Hür Dava Partisi dış ilişkilerden sorumlu ve parti genel başkan yardımcısı M. Bahattin Temel ile birlikte Diyarbakır il başkanı Vedat Turgut, Mardin il başkanı Şeyhmus Akman, ilçe başkanı Burhan Aydın, araştırmacı-yazar Mahmut Kılıç ve Kızıltepe halkı katıldı. Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programı Kızıltepe ilçe başkanı Burhan Aydın’ın konuşmasıyla devam etti. Aydın şunları söyledi: “Ey kardeşlerim, sizler peygamber sevdalılarısınız, Resulullah’ın arkadaşı Ebubekir’siniz. Adalette  siz Ömer’siniz. Haya’da meleklerden dahi daha güzel olan, kanı mushafa dökülen Osman’sınız. Siz kararlılıkta, cesarette Ali-yi Kerrar’sınız ey Hür Dava Partisine gönül vermiş kardeşlerim”.

HÜDA PAR’IN HÜR DAVETÇİLERİ TÜM HALKLARIN SÖZCÜSÜ OLACAKTIR.

İlçe başkanı Burhan Aydın’ın ardından Mardin il başkanı Şeyhmus Akman söz aldı. Akman: “Bizler siyasete yeni bir renk katma ve adaleti yeniden tesis etme düsturuyla yola çıktık. Siyasete yeni bir bakış açısı, farklı bir anlayış ve yenilikler katacağız. Hüda Par’ın hür davetçileri olarak yüklendiğimiz misyon ve yapacağımız siyaset insanları iyiliğe davet ve kötülüklerden sakındırmakla beraber tüm halkların sözcüsü olacaktır. Siyasi alandaki çekişme ve didişmelerden uzak duracak bize yakın ve uzak tüm partilerden farklı bir yol izleyeceğiz. Bu yüzden sizleri Hür Dava Partisi’ne davet ediyoruz” dedi.

HÜR DAVA PARTİSİNİN GELİŞİYLE ZULMÜN KÖKÜ KURUYACAKTIR

Akabinde Hüda Par genel başkan yardımcısı M. Bahattin Temel şunları söyledi: “Ey kardeşlerim, ben istiyorum ki Hür Dava Parti’sini sizlere tanıtayım. Siz bizim kimsemizsiniz, biz sizin kimseleriniziz. Bu yüzden bizlerde bu ülkeden, bu diyarlardan çıktık. Biz bu halkın mazlumiyetiyiz. Biz bu ülkenin, hem gözyaşıyız, hem akan kanıyız. Bundan dolayı ben sizlerle Şeyh Said’in ruhuna selam göndermek istiyorum. Ey Şeyh Said-i Palo-i, ey Şeyh Şemseddin, kalkın, kalkın ve kanınızı döktüğünüz toprağı görün. Müjdeler olsun size, tohumlarınız işte yeşerdi, yaprak çıkardı ve meyveler verecek inşallah. Ey kardeşler bizler sizlerle beraber birçok eziyete şahit olduk, gördük. İşte inşallah bu zulmün sonu gelmiştir. Ve işte belki zulümat ölüm döşeğindedir. Bugün Gezi parklarında, Cumhuriyet Mitingleri’nde hile ve oyunlarıyla kendilerini göstermek istiyorlar ancak hayır onların sonları gelmiştir. Ben müjde veriyorum size Hür Dava Partisi’nin gelişiyle toprağın altındaki tohumları, kökleri çıkacak ve kuruyacaktır inşallah.” Açılış merasimi Şeyhmus Karaalp’ın yaptığı dua ve ilçe binasının salâvatlarla açılmasıyla son buldu. Parti yetkilileri halktan gelen tebrikleri parti binasında kabul etti.             
Mehmet aslan

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2013, 21:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER