GENÇLİK HAFTASINDA ENGELLİ GENÇLER DOYASIYA EĞLENDİ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinliklerinin bugünkü programı Mardin 21 Kasım Şehir Stadyumunda Engelliler Şenliği ile devam etti.

GENÇLİK HAFTASINDA ENGELLİ GENÇLER DOYASIYA EĞLENDİ

21 Mayıs’a kadar sürecek olan şölen bugün rehabilitasyon okullarında okuyan gençlerin çeşitli spor istasyonlarında spor yapmaları ile sürdü.

Telepati, Özel Işıkay, Mazıdağı Rehabilitasyon Merkezi, Cemil Tutaşı Uygulama Merkezi, Fatih İlköğretim Okulu, Anafartalar İlköğretim Okulu, Kızıltepe TOKİ Ortaokulu devam eden zihinsel, görme, ve işitsel engelli gence eğitim veren okullardan gelen 200’e yakın genç ve öğretmenleri 21 Kasım Şehir Stadyumunda voleybol, futbol, step-aerobik, basketbol istasyonlarında antrenörler eşliğinde spor yaptılar. Bunun yanında parkur aşma, penaltı kullanma, balon patlatma yarışmaları gibi birçok etkinlik sahada kurulan spor istasyonları ile gerçekleştirildi.

Tüm engelli gençlere etkinlikler öncesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından şapka ve tişört dağıtımı yapıldı. Program sonrasında ise yemek dağıtımı yapıldı.

Yapılan etkinliklere Mardin Engelliler Derneği Başkanı Hasan Anuk da katılarak “10 ve 16 Mayıs bildiğiniz gibi engelliler haftası, haftamızın sonuna geldik değerli müdürümüz Mustafa Kuzu’nun bize bu güzel etkinliği sağladı. Burada bulunan engelli arkadaşlarımız bir günde olsa spor yapma imkanı sağladılar. Herkes şunu iyi bilmelidir ki bir gün engelli olma adayıdır. Tabi ki istemiyoruz kimsenin engelli olmasını çünkü Türkiye’de 9 milyona yakın engelli var. Biz yeterince Türkiye’yi aştık, ondan dolayı da Allah kimseyi engelli yapmasın. Herkese engelsiz yarınlar diliyorum” dedi. Etkinlikte yer alan gençlerden Ayşe Demir ise “çok mutluyuz, top oynadık eğlendik Allah öğretmenlerimizden ve bunu hazırlayanlardan razı olsun” dedi.

Şenlik katılan okullara Katılım Sertifikalarının verilmesi ile son buldu.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2013, 19:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER