Genç avukatlar Mardin’de toplandı

Türkiye Barolar Birliği’nin öncülüğünde düzenlenen Genç Avukatlar Kurultayı’nın 6’ncısı Mardin’de yapıldı.

Genç avukatlar Mardin’de toplandı

Mardin Barosu’nun ev sahipliğinde ve Türkiye Barolar Birliği’nin öncülüğünde Mardin’de 6’nısı yapılan Genç Avukatlar Kurultayı’na Türkiye’nin 81 ilinden mesleğe yeni başlayan avukatlar katıldı.

Avukatların yaşadıkları sorunların tartışılarak çözüm yolarının bulunması amaçlanan kurultay açılış konuşmalarıyla başladı. Bir otelin konferans salonunda yapılan kurultayın açılış konuşmasını yapan Mardin Barosu Başkanı Av. Çelebi Araz, katılımcıları kentte yaşayan 4 dilde selamlayarak, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün sizi ağırladığımız kadim şehir Mardin’de hiç kimse; diğerinin dilini, dinini, etnik kökeni garipsemez. Bu Şehir ’de hiç kimse başkasını kendisine benzetmeye çalışmaz. Zira bu şehrin insanları, Mardin’de her insana, her yemeğe, her taşa, her binaya güzellik ve zenginlik katan yegâne sebebin farklılıklar ve bu farklılıklardan beslenmek olduğunu çok iyi bilir. Bugün burada tartışacağımız ve çözüm yolu bulmaya çalışacağımız mesleğimizin sorunları başta olmak üzere, aslında ülkemizin bütün sorunlarının temel sebebinin karşı tarafı kendimize benzetmeye çalışmak ve farklılıklarımızı ortadan kaldırma güdümüzden ileri geldiğinin artık farkına varmamız gerektiğini düşünüyorum. Birlikte olmalıyız, birbirimizi tanımak için fırsat vermeliyiz, farklılıklarımızı hoşgörü ile kabullenmeliyiz. Birlikte yaşam için bu şart. Çünkü tanırsak korkmayız. Korkmazsak nefret etmeyiz. Nefret etmezsek severiz. Seversek savaşları bitiririz."

Birlikte yaşamanın en güzel örneğinin Mardin olduğuna dikkat çeken Araz, "Karşımızdakini ne kadar kendimize benzetmeye ve farklılıkları ortadan kaldırmaya çalışırsak aramızda o kadar derin uçurumlar açarız. Ancak birbirimizin kültürel zenginliğini koruyup, olabildiğince beslenebilirsek,  siyahın bütün renkleri içinde barındırdığı gibi, bütün farklılıkları içimizde barındırır. Bir oluruz ve hiç kimsenin bozamayacağı güçlü bir birlik kurarız. Bu birliği kurmanın yegâne yolu sayısız kültürel farklılığı, inanılmaz bir zenginlik ve güzelliğe dönüştürmüş olan Mardin gibi olabilmekten geçmektedir." diye konuştu.

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Filiz Saraç ise bugün burada yapılacak çalışmanın ülkeye, barolara, mesleğin geleceğini ve hukukun üstünlüğüne katkı sunacağını belirtti.

"Mezopotamya’nın masal şehri olan Mardin’e hoş geldiğiniz." diyerek konuşmasına başlayan Mardin Valisi Mustafa Yaman ise kendisinin de hukuk mezunu olduğunu anımsattı. Mardin’in bir şehirden fazlası olduğunu kaydeden Yaman, Mardin’in 5’inci görev yeri olduğunu ve 30 yıldır idareci olduğunu söyledi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun açılışa yetişmediği kurultay, yapılan konuşmaların ardından divanın oluşması için ara verildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2017, 23:58

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER