banner113

Demirkaya,“Türkiye hem masadan hem de sahadan istediğini aldı“

Ak Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başta ABD olmak üzere operasyona karşı olan dünya devletlerine karşı kararlı duruşu ile Türkiye hem masadan hem de sahadan istediğini aldığını söyledi.

Demirkaya,“Türkiye hem masadan hem de sahadan istediğini aldı“

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ve ülkemizi Kürt düşmanı olarak göstermeye çalışanlar aslında Türklere ve Türkiye Cumhuriyetine düşman olan kesimler olduğunu belirten Demirkaya," Türk düşmanı olan bazı kesimler Türkleri ve özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızı Kürt düşmanı olarak göstererek kendi sınırlarını korumak ve terörden arındırmak adına yapılan bir operasyonu Kürtlere savaş açmak gibi gösterdiler. Arap kardeşlerimize Libya ve Mısır’da yaptıkları  gibi Kürtleri hiçbir zaman kullanmaktan kaçınmayan ve Türk kardeşlerine düşman ettirmeye çalışan güç odakları sanki Kürt dostuymuş gibi görünerek Türk Kürt düşmanlığını tırmandırmaya çalıştı" dedi.
Türkiye savaş mağduru muhacirlere ev sahipliği yapıyor
Bu operasyonda Türkiye meşru müdafaa hakkını kullandığını ifade eden Demirkaya," Ama zaman  doğrunun yanında olur. Bu yüzden bugünkü durum gösterdi ki  Türkiye meşru müdafaa hakkıyla kendi sınırları boyunca bir terör Koridorun oluşmasını istemiyor. Türkiye Cumhuriyeti  terör örgütünün Fırat'ın doğusuna kaydırılması koşuluyla öngördüğü güvenli bölge oluştuğu takdirde yaptığı operasyonu sonuçlandıracağını defalarca aktardı. Türkiye  hem sivil halkın zarar görmemesini engellemek hem de yerinden yurdundan edilmiş savaş mağduru muhacirleri bu bölgede barındırmaktan başka bir derdi olmadığını herkese gösterdi" şeklinde konuştu
Türkiye mazlum halkların yanındadır
Ülkemize yönelik hem içerde hem de dışarıda yapılan yalan yanlış algı operasyonları propagandası yapıldığına dikkat çeken Demirkaya, açıklamasına şöyle devam etti."  Ülkemizi saldırgan, savaş yanlışı ve Kürt düşmanı olarak göstermeye çalışanlara inat hiçbir ülkenin toprağında gözü olmayan ama ülkesini korumak adına keskin kırmızı çizgilerini kararlılıkla göstermekten kaçınmayan güçlü ve kararlı bir Türkiye Cumhuriyetini gördüler. Nusaybin de Kızıltepe de Akçakale de Ceylanpınar da sivilleri hedef alarak bilerek ve isteyerek sivil katliamı yapanlar bir kuyumcu hassasiyeti ile sivillerin zarar görmemesi için operasyon yapan ordumuzu karalamaya çalıştılar. Şunun iyi bilinmesi gerekiyor ki Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan bayrağına ve toprağına vatan sevgisi ile bağlı olan her vatandaş ülkenin vazgeçilmez bir unsurudur çünkü bu ülke tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi Türkü Kürdü Lazı Boşnağı Arabı Çerkezi ile güçlü bir devlettir. Çünkü biz birlikte Türkiye'yiz.Müslüman coğrafyasının en kararlı ve kardeşlik bağları en güçlü olan lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ve ülkemizi Kürt düşmanı olarak göstermeye çalışanlar aslında Türklere ve Türkiye cumhuriyetine düşman olan kesimlerdir" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2019, 15:44

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER