banner113

Kızıltepe’de Mardin Yöresel Tatlar Ve Dobelan Derneği Açıldı.

Mardin Yöresel Tatlar ve Dobelan Derneği Hikmet Ölçer Başkanlığında kuruluşunu tamamlayıp resmen açıldı.

Kızıltepe’de Mardin Yöresel Tatlar Ve Dobelan Derneği Açıldı.

Doğu, Güneydoğu ile İç Anadolu bölgelerinde yetişen ve özellikle ilkbahar aylarında bol yağmurun yağdığı dönemlerde dağlık arazide yetişen bir mantar türü olan dobelanı kebap'a katarak yeni bir yemek türünü ilk önce Mardin bölgesine tanıtan bölgenin yemek ustası Hikmet Ölçer, bu defa dobelanlı kebabı dünyaya tanıtmak kolları sıvadı.

Kızıltepe'nin tanınmış yemek ustalarından Hikmet Ölçer, Namı diğer Hikmet Usta, bu konudaki girişimlerini tamamlayarak Mardin Yöresel Tatlar ve Dobelan Derneğinin kurdu. Dernek başkanı Ölçer, kurucu üyelerinin de katıldığı programda basına derneğin tanıtımını yaptı.

Hikmet Usta Kebap Salonunda yapılan etkinlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Hikmet Ölçer, daha önce yaptığı dobelan kebabı ile bobelanın tanıtımına katkı sunduklarını söyledi. Ölçer, şimdi de dernekleşme ile dobelanın ismini dünyaya yayacaklarını anlattı.

Farklı bir tadı ve protein deposu olan dobelan mantarı hakkında bilgiler veren Ölçer, "Özellikle kayalık ve engebeli alanlarda yetişebilen, ancak az yetişen patates benzeri bir tür bitki olan dobelan mantarı, zengin besin değeri, az yetişmesi ve ömrünün kısa olması nedeniyle fiyatı da yüksek oluyor. İnşallah baharın gelmesiyle birlikte dobelanı tekrar yemek menümüzün içerisine dahil edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2019, 13:44

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER