banner113

BDP İl Genel Meclis Üyeleri, Mardin Özel idare binası önünde Eneş için basın açıklaması yaptı.

Mardin'in Mazıdağı İlçesinde, 28 Ekim'de cezaevlerinde başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevine dikkat çekmek amacıyla yapılmak istenen yürüyüşe polis müdahale etmişti.

BDP İl Genel Meclis Üyeleri, Mardin Özel idare binası önünde Eneş için basın açıklaması yaptı.

Polisin kullandığı gaz bombası sonucu BDP Mazıdağı Yöneticisi ve İl Genel Meclis Üyesi Emanet Eneş, kafasının sağ tarafından yaralanmıştı. BDP İl Genel Meclis Üyeleri, Mardin Özel idare binası önünde Eneş için basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına BDP İl Başkanı Sihem Elveren Alp, BDP ilçe başkanları ve yöneticileri, Bölge belediye başkanları, İl ve İlçe meclis üyeleri katıldı.

 Basın açıklamasını İl Genel Meclis Başkanvekili Abdülkerim Erdem yaptı. Erdem, 1990 yıllara dem vuran AKP hükümeti aslında o yıllara geri dönmüştür. O yıllarda Mardin Milletvekili olan Sayın Mehmet Sincar’ın katledilmesinden bahsedilirken timsah gözyaşları döken AKP hükümeti seçilmişler üzerinde büyük bir baskı kurarak aslında o yılları aratmayan uygulamalar yapmaktadır. Dün İl Genel Meclis Başkanımız Nazım Kök, Meclis üyeleri, Abdülkadir Aktaş ve Tahir Adal’ı atan Rıdvan Tarhan ve Mesut Güneş’in üyeliğini düşüren geçen sene bu vakitler bedenini kardeşkanı akmasın diye ve bu uğurda canlı kalkan olan Van İl Genel Meclis Üyesi Yıldırım Ayhan’ı katleden anlayışla Emanet Eneş’i ağır yaralayan zihniyet aynı zihniyettir.Bizi bu hüzünlü günümüze ve arkadaşımızın hayati tehlikesi devam ettiği sürece Meclis Başkanvekilimizi aramayan Mardin Valisine sitemlerimizi iletmek istiyoruz.Basında çıkan haberleri sadece olaylara karışan iki kişinin gözaltına alındığını belirmekle kalmıştır.Sayın Emanet Eneş’ten bahsetmemiştir.Valilerin AKP’nin Valisi değil,Cumhuriyetin Valisi olduklarını hatırlatmak isteriz.Arkadaşımızı hedef göstermeksizin ağır yaralayan kamu görevlileri ortaya çıkmadan ve hukuk önünde hesap vermediği sürece bu olayın müsebbinin AKP hükümeti ve Başbakan Erdoğan olduğunu hatırlatır,arkadaşımıza acil şifalar dileriz.dedi.

 

Fa/

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2012, 19:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER