banner113

Kızıltepe Kent konseyi yöneticileri, Esnaf ve evleri dolaşarak, süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine giren tüm tutuklular için destek istedi.

Mardin Kızıltepe İlçesi’nde tutsakların başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine destek vermek amacıyla başlatılan dönüşümlü açlık grevleri devam ediyor.

Kızıltepe Kent konseyi yöneticileri, Esnaf ve evleri dolaşarak, süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine giren tüm tutuklular için destek istedi.


Tutsakların başlattığı güvenlik, sağlık ve özgürlük koşullarının sağlanması ve anadilde savunma ve eğitimi önündeki engellerin kaldırılması amacıyla başlatılan süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine Kızıltepe Kent Konseyi Şube yöneticileri destek verdi.

Kent Konseyi adına açıklama yapan Genel Sekreteri Aslan Başboğa;12 Eylül zihniyetinin pençesinde, asılsız iddialarla milletvekillerini, belediye başkanlarını, parti başkanlarını, sendikacıları, gazetecileri, aydınları ve öğrencileri, kendi kurduğu rejime muhalefet eden herkesi cezaevlerine mahkûm eden AKP hükümetine bir kez daha sesleniyoruz: cezaevlerinden yükselen çığlığa kulak verin. “ÖLÜMLERİ DURDURUN”

Cezaevlerinde başlayan süresiz dönüşümsüz Açlık grevlerini durdurmak için çözüm arayışında olması gereken hükümetin sergilediği sorumsuz tutumun sonucu, açlık grevlerinin her gün daha da yaygınlaşmaktadır, 50 günü geride bırakın açlık grevleri karşısında süren sessizlik endişeleri arttırmaktadır, "Cezaevlerinden gelen bilgiler, tutuklu ve hükümlülerin ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya olduğu yönündedir. Başta tutuklu ve hükümlü aileleri olmak üzere, tüm kesimler cezaevlerinde başlayacak toplu ölüm endişesi içindedir. Açlık grevlerinin bitirilmesi için tutuklu ve hükümlülerin taleplerini karşılayacak girişimler derhal başlatılmalıdır,

Gerekli önlemler alınmaz, tutuklarla diyalog yolu bulunmaz, 50 günden bu yana açlık grevini sürdürenlerin insani ve demokratik talepleri karşılanmaz ise tek tek ya da toplu ölümler kaçınılmaz olacaktır Bugün ölüme adım adım yaklaşan bu gidişe dur demek için harekete geçmeyenler, tutuklu ve hükümlülerin ölümünden sorumlu olacaklardır. Açlık grevlerine seyirci kalmak, ölümlere, çatışmalara ve savaşa seyirci kalmaktır cezaevlerinden yükselen açlık grevindeki tutsakların sesi bir an önce duyulmalıdır. Türkiye’nin demokratikleşmesi, Kürt sorunun demokratik çözümünden yana olan herkesi bu sorun karşısında hızla adım atmaya çağırıyoruz.

 Ceza evlerinden yükselen çığlığa herkes kulak vermelidir Bu çığlık özgürlük ve adalet isteyenlerin çığlığıdır. Artık Yeter! “Demokrasi” adı altında dayatılan baskı düzenini değil, demokratik hak ve özgürlüklerimizi istiyoruz. Dedi.

 Fa/

 

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2012, 20:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER