Mardin ve Çevresi Toplumsal ve Ekonomik Tarihi Konferansı 2012 sona erdi

Hrant Dink Vakfı, Mardin Tabipler Odası, Mardin Barosu, Mardin Sinema Derneği, Turabdin Süryani Kültür Derneği ve Mardin KAMER’in işbirliği ile 2-3 Kasım tarihlerinde Mardin’de “Mardin ve Çevresi Toplumsal ve Ekonomik Tarihi” adlı uluslararası bilimsel toplantısı sona erdi.

Mardin ve Çevresi Toplumsal ve Ekonomik Tarihi Konferansı 2012 sona erdi
DAHA ÇOK FOTOĞRAF İÇİN


Sosyo Kültürel tarih yazımına farklı bir pencereden bakılan sempozyum, beş oturum halinde gerçekleşti 

Bu oturumlarda;

•Mardin ve Çevresinin Genel Görünümü

•Bölgenin Etnik Çeşitliliği

•Bölgeye Müdahaleler, Milliyetçiliklerin Ortaya Çıkışı

•Mardin’de Şiddet, Pogrom ve Soykırım

•Travma Sonrası Yaşam 

Konularda sunumlar yapıldı tebliğler sunuldu. Türkiye’den Füsun Alioğlu, Osman Köker, Elçin Macar, Ayşe Gül Altınay, Suavi Aydın’ın yanı sıra yurtdışından David Gaunt, Ara Sarafian, Eden Naby, Michael Abdalla, Andrew Palmer, Nineb Lamassu, Martin Tamcke, Naures Atto, Hilmar Kaiser, Raymond Kévorkian, Ishkhan Chiftjian ve Aryo Makko gibi tanınmış akademisyenler tebliğlerini sundular. 

Hrant Dink Vakfı bu konferansla, 

1838 – 1938 yılları arasında Anadolu’nun çok çeşitli din, dil ve kültürünü barındıran bölgelerinden olan Mardin ve çevresindeki illerde, yaşanan toplumsal ve ekonomik değişimlerin ayrıntılı bir biçimde ele alındı. Ve bu konuda yapılan yeni çalışmalar akademik dünyaya duyurdu. 

Mardin Erdoba Elegance Otel’de gerçekleştirilen konferans Türkçe ve İngilizce olarak www.hrantdink.org adresinden canlı yayınlandı. 

Oturumları MardinTime Dergisinden 5 kişilik bir ekip izledi. Oturum aralarında verilen kısa molalar da ekibimiz, konuklardan Prof.Dr. Füsun Alioğu, Süryani Dernekleri Federasyonu Başkanı Cengiz Aktar, Agos Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Rober Koptaş ve Ali Bayramoğlu ile kısa kısa röportajlar yaptı, görüş alış verişinde bulundu.



Haber ve Resimler: Mamoste

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2012, 22:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER