banner113

Çev-Gön'den Günlüoğlu'na Tepki.

Çev-Gön Başkanı Çakar Yeşilay Temsicisi Günlüoğlunun açıklamasına tepki göstersi.

Çev-Gön'den Günlüoğlu'na Tepki.

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği, Yeşilay Mardin şubesi temsilcisi Lütfü Günlüoğlu’nun Mardin’de Üniversite öğrencilerinin kente ahlaksızlık getirdiği iddiasına tepki gösterip Suç duyurusunda bulundu. Çev-Gön başkanı Menduh Çakar adına yapılan açıklamada;

“Dün bazı ulusal ve yerel televizyonlarda Yeşilay Cemiyetti Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu’nun ibret verici açıklamalarını izledik .Bir iki gencin yanlış davranışı yüzünden İlimizde ve diğer şehirlerde okuyan Üniversite öğrencilerimizi (çocuklarımızı) ahlaksızlıkla suçlayan bu açıklamasını kınıyor; bu zat hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.

Tüm ilgilileri, yetkilileri, hukukçuları, öğrenci aile birliklerini, öğrenci velilerini ve  en başta öğrencileri; bu haksız saldırıya karşı tavır almaları, Günlüoğlu’nun bu haksız söylemleri karşısında haklarını aramaya çağırıyoruz. Bu vatandaş çocuklarımızın üniversitede okuduğunu unutuyor. Bu güne kadar bin bir zorlukla okumuş üniversiteye girmiş bütün öğrencilerin bu zattan ahlak dersi alacak değildirler.” Diyen Çakar,

“Öğrencilerimizin yaşadığı bütün zorlukları yokluk ve yoksunluklarını Üniversiteye girerken yaşadıkları sıkıntıları görmeyenler, öğrenci intiharlarını kadına şiddeti namus cinayetlerini madde bağımlılarını, görmeyenleri, yazmayanları öğrencilerimize ahlak dersi vermeye hakları yoktur. Medeniyetlere beşiklik etmiş Mardin ilimiz  bu görüntüyü hak etmiyor. Çev-Gön olarak bir Yeşilay’cının böyle çağdışı bir zihniyetle çocuklarımızı suçlaması bizi derinden üzmüştür. Eğer ahlak iyilik doğruluk güzellik ve mutluluk üzerine kurulmuşsa ki öyledir. Bu zat ahlakın dışına çıkmış, halktan ve tüm öğrencilerden özür dilemeye çağırıyoruz.” Dedi.

GÜNLÜOĞLU NE DEMİŞTİ:

YEŞİLAY Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, üniversiteli gençlerin Mardin'de sarmaş dolaş dolaştıklarını, sokakta ve parklarda öpüştüklerini iddia ederek, yetkilileri önlem almaya çağırıp. “Artuklu Üniversitesi'nde okuyan ve kent dışından gelen öğrencilerin, kente ahlaksızlığı getirdiğini ve manevi çöküntüyü hızlandırdığını savunarak. “Gün geçtikçe ahlaki çöküntünün hız kazandığı Mardin’de, artık kız- erkek gençlerimiz özgürlük ve medeniyet adına el ele, kol kola, sarmaş dolaş, uluorta gezmeye, gün ortasında herkesin önünde hayasızca sevişmeye başladılar. Büyükşehirlerin gençleri arasındaki hayasızlık manzaraları Mardin’de de sık sık görülmeye başlandı. Gençlerimiz her geçen gün bu işi ilerletmeye başladı. Artık bir kısım gençlerimiz kız- erkek parklarda, çimenler, banklar üzerinde uzanarak işi öpüşerek sevişmeye kadar götürdü. Önce el ele, sonra sarılarak, sonra da dudak dudağa öpüşerek fiili zinaya doğru gidiliyor. Derhal bu ahlaksız davranışların önüne geçilmelidir. Bu kendini bilmez kişiler her yerde uyarılmalıdır." İfadelerinin yer aldığı Günlüoğlu’nun basın açıklaması kamuoyunda bazı kesimlerden büyük teki toplarken, bazı dernekler ise açıklamaya destek verdi. Günlüoğlu ise tepkiler karşısında yaptığı açıklamada, sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2012, 20:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER