banner113

Yazar ve Şair Arjen Ari'nin ölümümün 40'ıncı günü nedeniyle anma programı düzenledi.

Eğitim Sen Kızıltepe Temsilciliği, Yazar ve Şair Arjen Ari'nin ölümümün 40'ıncı günü nedeniyle anma programı düzenledi.

 Yazar ve Şair Arjen Ari'nin ölümümün 40'ıncı günü nedeniyle anma programı düzenledi.
Eğitim Sen Kızıltepe Temsilciliği, Kürt edebiyatının usta isimlerinden Şair-Yazar Arjen Arî'nin ölümünün 40'ıncı günü nedeniyle, Kızıltepe Belediyesi Nuda Mehmet Yalçın Etüt Merkezi'nde anma töreni düzenledi.
Anma törenine Eğitim Sen Kızıltepe Temsilciliği, KURDİ-DER yöneticilerinin yanı sıra Kızıltepe Belediyesi meclis üyeleri, KESK bileşenleri ve onlarca yurttaş katıldı.
Ari'nin hayatını konu alan sinevizyon gösterisi ile devam etti. Eğitim Sen Kızıltepe Temsilcisi Baran İlhan Ari'nin erken yaşta yaşamını yitirdiğini söyleyerek, "Bizler Kürt 
halkı olarak Arjen Arî'yi hiçbir zaman unutmayacağız. Arjen Arî Kürt halkıyla bütünleşen bir kişiliktir. Kürt dilini sevenler için gerisinde onlarca kitap bıraktı" dedi. Ari'nin şiirleriyle ve kitaplarıyla Kürtlere zengin bir miras bıraktığını belirten İlhan, "Kürt Edebiyatında önemli bir isimdi, değerli hizmetler yaptı. Kürt toplumu yazar ve aydınlarına yaşadıkları dönemlerde pek fazla değer vermiyor. Umuyoruz ki Kürt halkı yazar ve şairlerine hak ettiği değeri verirler." dedi.
Etkinlik Yazar ve Şair Arjen Ari'nin Şiir dinletisiyle sona erdi.






 

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2012, 19:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER