banner113

Kızıltepe'de tüm çalışmalar “iki dilli” olacak

Kızıltepe Belediyesi tarafından belediye adına basılan tüm dergi, bülten, takvim, broşür ve belediyede bulunan tüm tabelalara Kürtçe ve Türkçe yazıldı.

Kızıltepe'de tüm çalışmalar “iki dilli” olacak
 Belediye Başkan Vekili Haşim Baday, belediyenin tüm çalışmalarını iki dilli olarak hayata geçireceklerini ifade etti. Mardin'in Kızıltepe Belediyesi, Kürtçeyi hayatın her alanında daha da yaygın bir şekilde kullanmak için belediye içindeki tüm isimlikleri iki dilde yazarak, Kürtçeyi yazılı olarak hayata geçiriyor. Belediye Başkan Vekili Haşim Baday, kültür, sanat ve toplumsal alanda Kürtçeyi daha da yaygın olarak kullanmak gibi bir planlamalarının olduğunu belirterek, bölgede dil olarak en az asimilasyona uğrayan yerlerden birinin Kızıltepe olduğunu ifade etti. Baday, Kızıltepe'de yurttaşların yüzde 90'ın Kürtçe konuştuğunu dile getirerek, ticari dilinin de Kürtçe olduğunu söyledi. Baday, dilin gelişmesi için belediyenin tüm çalışmalarında Kürtçeyi yazılı ve sözlü kullanımına dikkat ettiklerini aktararak, iki dilli projelerini hayata geçireceklerini belirtti. 
“Kürtçe halkın talebidir”

Halkın talebi üzerine Kürtçeyi belediyenin ve yaşamın her alanında kullanmak için belediye meclis kararı aldıklarını ve Kürtçeyi yazılı ve sözlü olarak hayata geçireceklerini söyleyen Baday, halkla daha iyi iletişim kurmak için çok dilli projelerini sürdüreceğini kaydetti. Baday, belediye adına çıkardıklarını tüm aylık bülten, takvim ve tanıtım broşürlerinin hepsini Kürtçe-Türkçe çıkardıklarını dile getirdi.




 


Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2012, 00:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mıhemed
Mıhemed - 11 yıl Önce

kémanîyek bu ji qoseré re.
spas ji bo şarederîyé.

SIRADAKİ HABER