banner113

Vedat Alınca ;“Amacım Mardin'i dünyaya doğru bir şekilde tanıtmaktır“

Vedat Alınca Belgesel çekip Kızıltepe ve Mardin’i tanıtmaya devam ediyor

Vedat Alınca ;“Amacım Mardin'i dünyaya doğru bir şekilde tanıtmaktır“

Lise öğrencisi Vedat Alınca (23) Mardin’in Kızıltepe ilçesinde eldeki zor imkanlarla çektiğin kısa film belgeseli ile Mardin ve Kızıltepe’yi tanıtmaya çalışıyor.

Alınca, şu ana kadar Kızıltepe tanıtım belgeseli, Paranın gücü, sanat sokağı, kar ve Mardin, başka hayatlar ve medeniyetler şehri Mardin isimli kısa metrajlı belgesel ve film çekti.

5 senedir bu işi yapan Alınca amacının Mardin ve ilçelerinin belgeselini çekerek dünyaya doğru bir şekilde tanıtmaktır.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulanan Alınca şunları söyledi:

“ Yaklaşık 5 senedir kısa film ve belgeseller çekmekteyim. Açık öğretim lise okuyorum. Şu ana kadar 7 kısa film ve belgesel çektim Kızıltepe ve Mardin üzerine yaptığım bütün çalışmalarda Mardin ve Kızıltepe’nin güzelliklerini bölgemizin güzelliklerini göstermek üzere çektiğim kısa film ve belgesellerde gayet ilgi gördüm. Çünkü bölgemiz yıllardır kötü tanıtılıyordu. Bende bu algıları değiştirmek için bu çalışmalara başladım ve bayağı ilgi ile karşılaşıyorum. Halkımızın buna ihtiyacı olduğunu görüyorum.  Bölgemizin daha çok tarihini ön plana çıkararak ve coğrafi yapısına uygun olarak tarım üzerine daha çok tanıtım ve belgeseller çekiyorum. Bölgemizin güzelliklerini daha çok ön planda tutmaya çalışıyorum. Ekibimiz iki kişiliktir ben çekiyorum arkadaşım montajını yapıyor. Çok zor oluyor ama yapmak zorundayız. Gerçekten çok kısıtlı imkanlarla bunu yapıyorum özellikle bölgenin köylerini çekmek için gittiğim zaman ulaşım sıkıntısını çok yaşıyorum.  Birçok köye yürüyerek gitmişliğim olmuştur. Buna rağmen hiçbir zaman şikayet etmedim. Umarım yeni çalışmalarımda bölge halkı ve yetkililerden bana yeterince destek verilmesini istiyorum. Şu ana kadar Kaymakamlıktan ve belediyeden bir takım destek gördüm. Onlara da buradan teşekkür etmek istiyorum. Kaymakamlık bana bir fotoğraf makinesi ve harçlık verdi Belediye de bana bir laptop bilgisayar verdi. Onlara da buradan teşekkür etmek istiyorum.  Daha iyi malzemelere ihtiyacım var. Kaliteli bir şeyin olması için ekipmanların kaliteli olması lazım. Bir kameraya ihtiyacım var. Montaj yapmak için daha güçlü bir bilgisayara ihtiyacım var şu anda laptopta montaj yapıyorum. Şimdiye kadar yaptığım çalışmalarda bir çok insanın takdirini kazandım.  Daha önce kimsenin yapmadığı cesaret etmediği şeyleri ben yapıyorum. Yıllarca burası kötü tanıtıldı ben bunu iyi tanıtmaya çalışıyorum ve Avrupa’dan olsun buradan insanlar olsun tebriklerini alıyorum ama her hangi ünlü birisinden teklif veya tebrik almadım.” Dedi
Adnan Koçhan

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2015, 18:33

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER