banner113

Kızıltepe Müftüsü, ‘Tüm çocukları Kur’an Kurslarına bekliyoruz’

Kızıltepe ilçe Müftüsü, 22 Haziran da başlayacak olan yaz Kur’an Kurslarına tüm çocukları beklediklerini söyledi.

Kızıltepe Müftüsü, ‘Tüm çocukları Kur’an Kurslarına bekliyoruz’
Önümüzdeki 22 Haziran Pazartesi günü   başlayacak ve 21 Ağustos’a kadar devam edecek olan yaz Kur’an kursu kayıtlarının 226 cami ve yaklaşık 40 Kuran kursunda devam ettiğini hatırlatan Kızıltepe ‘ilçe Müftüsü Masum Taşçı, ebeveynlere çağrıda bulunarak geleceğin teminatı olan çocuklarının önümüzdeki  başlayacak yaz Kuran kurslarına göndermeleri tavsiyesinde bulundu.
Başlayacak Kur’an kursları ile ilgili açıklamada bulunan İlçe Müftüsü Taşçı, “ Haziran ayının 22 sinde başlayıp 21 Ağustos’ta sona erecek olan yaz Kur’an kursları için tüm camilerimizde duyurularımızı yaptık. İlçemiz genelinde 226 tane camimizde takriben 40 civarında kuran kursumuzda, bunun dışında ihtiyaç duyulan her yerde inşallah Kur’an-ı Kerim dersi vermek üzere kurslarımızı açacağız. Şu an kayıtlar başlamış olup hocalarımız kayıtları almaktadır.  2 ay sürecek olan bu kurs döneminde Kuran-ı Kerim’i yüzünden okuma, namazda okunması gereken süreleri ezberleme, inanç, ibadet,  ahlak ve siyerle ilgili dini bilgilerin tümü, hocalarımız tarafından verilecektir.” dedi.
Geleceğimiz olan çocuklarımızın iyi bir aile ferdi ve topluma faydalı bir şahsiyet olması için mutlaka onların iyi yetiştirmeleri gerektiğine dikkat çeken Taşçı, “İlçemizde, köylerimizde, mahallerimizde, yeni yetişen neslin, geleceğimiz olduğunun şuurunda olarak mutlaka çocuklarımızı iyi bir şekilde yetiştirmek üzere bu yaz döneminde Kur’an kurslarına gönderelim. Anne babalara bunu tavsiye ediyoruz. Çocuklarımız geleceğimizdir. Bir ülkenin geleceği hakkında bir kanaat beyan etmek isteyen, herhalde o gençliğe verilen eğitime bakıp ta karar verdiğinde isabet oranı yüksek olur. Biz de inşallah bu müddet zarfında çocuklarımızı iyi bir fert, aile içerisinde uyumlu bir şahsiyet, toplumda faydalı bir şahsiyet yetişmesi noktasında gayret gösterelim ve bu hususta hassas davranalım.” tavsiyesinde bulundu
Önümüzdeki pazartesi gününden itibaren bütün çocukları Kur’an kurslarına beklediklerinin altını çizen Taşçı, “Malumunuz Ramazan ayı Kur’an ayıdır. Biz camilerde mukabeleleri dinlerken ya da ferdi bir şekilde Kur’an-ı Kerimi okurken o manevi havadan yararlanıyoruz ama, çocuklarımızın da bundan istifade etmeleri için özellikle yaz tatilinde çocuklarımızı mutlaka bulunduğumuz mahallenin camisinde ve Kur’an kursunda Kuran-ı Kerim dersi almak üzere bu kurslara başvurmalarını bekliyoruz. Anne ve babalardan çocuklarını göndermelerini bekliyoruz. Mutlaka çocuklarımızı gönderelim. İnşallah önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren tüm cami ve Kur’an kurslarımızda inşallah bu coşkuyu birlikte yaşayacağız.”şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2015, 18:33

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER