banner113

Sıcaktan Bulanan Esnafın İlginç Serinleme Yöntemi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Ramazan ayında sıcaktan bunalan esnafların serinleme yöntemi görenleri hayretler içerisinde bırakıyor.

Sıcaktan Bulanan Esnafın İlginç Serinleme Yöntemi
Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan bazı esnaflar mübarek Ramazan ayında sıcakların basmasıyla ilginç serinleme yöntemlerine başvuruyor.
Bazı esnaflar leğenlere doldurdukları suya ayaklarını daldırarak   serinlerken, en ilginç olanı ise komşuları tarafından bidonlarla başına su dökerek serinlemeye çalışıyor.
İlçe merkezinde esnaflık yapan Sultan Musa Kurtay, iradesi güçlü olan birisinin kesinlikle Ramazan ayı orucunu kaçıramayacağına vurgu yaparak , “Maşallah Ramazan ayıdır. Kızıltepe çok sıcaktır, pasajımız kapalıdır yeterince hava alamıyoruz. Sıcak olduğu için işte böyle komşuların yardımıyla serinlemeye çalışıyoruz. Serinlemek için bu iyi bir yöntemdir, insan biraz rahatlıyor. Ramazan ayının mükafatı çok büyüktür. İnsan mükafatını düşünürse ne kadar sıcak olursa olsun orucunu tutacaktır. Bu insanın iradesine bağlıdır insan iradesi güçlü olursa, kesinlikle Ramazan ayı orucunu kaçırmayacaktır. İnsanın nefsine uymaması gerekir. Ramazanın mükafatını düşünen bir insan kıyamet gününde Allah’u Teala o mahşer günündeki o sıcakta mükafatını çok büyük verecektir. İnsan bunu düşünürse ne kadar sıcak olursa olsun, Ramazan orucunu tutması gerekir.” diye konuştu.
Esnaflardan Vedat Kalkan,  “ Ramazan ayında   havalar  çok sıcak olduğu için biz de   kendimizi biraz  serinletmek için ayaklarımızı suya koyuyoruz.” dedi.
Esnaf Mehmet Engin Kalkan ise, şöyle konuştu: “ Kızıltepe çok sıcak olduğu için serinlemek için biz de böyle bir yöntem bulduk. Leğene doldurduğumuz suya ayaklarımızı koyarak serinlemeye çalışıyoruz.”  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2015, 00:36

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER