banner113

Kızıltepe’deki Camiler Çocuklar İle Şenlendi

Okulların yaz tatiline girmesiyle Mardin'in Kızıltepe ilçesinde camiler ile Kur’an kurslarında çocuklara Kur'an-ı Kerim dersleri verilmeye başlandı.

Kızıltepe’deki Camiler Çocuklar İle Şenlendi
Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl yaz aylarında açılan Yaz Kuran Kurslarına, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yoğun bir ilgi var. Bu kapsamda Kızıltepe' de 226 cami ile yaklaşık 40 Kur’an Kursunda öğrencilere Kuran-ı Kerim dersi veriliyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “haydi gençler Kur’an ayında Kur’an’la buluşalım” sloganı ile başlattığı bu yılki Yaz Kuran Kursları kapsamında Kızıltepe’de tüm camilerde yaz Kur’an kurslarında eğitim verilmeye başlandı.
Kur’an okumanın öğretildiği kurslarda bunun yanı sıra temel dini bilgiler, siyer ve ahlak dersleri de verilecek.
İlçe merkezindeki Yeni Camii’nde ders gören öğrencileri ziyaret eden Kızıltepe ilçe Müftüsü Masum Taşçı, dini bilgiler hakkında kendileriyle sohbet etti.
Müftü Taşçı, daha sonra yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:  “Diyanet işleri Başkanlığımızın 2015 yılı yaz Kur’an Kursları bugün başladı. 22 Haziran ile 21 Ağustos tarihleri arasında 2 aylık süre zarfında “Haydi gençler Kur’an ayında Kur’an’la buluşalım” sloganıyla öğrencilerimiz şu an camilere koşuyor ve bugün derslere başlandı. Kurslarda Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okuma,  gereken sürelerin ezberlenmesi, dini bilgiler hususunda ise itikat, ibadet, ahlak ve siyer konularında hocalarımız tarafından dersler işlenecektir. İlçemizin merkez ve tüm mahallelerindeki ve köylerindeki camilerimizde yaz Kur’an Kurslarımız başlanmıştır. Toplamda 226 Cami ile C grubu ile D grubu yaklaşık 40 Kur’an kurslarımızdaki tümünde ders veriliyor. Bunun dışında ise ihtiyaç duyulan yerlerde kurs açacağız inşallah.  İmam hatip ve müezzin kayınlarımız ile Kur’an Kursu hocalarımızın tümü görev almış bulunmakta ayrıca Mardin ilimizde geçici Kur’an Kursu öğreticiliği için başvuruda bulunmuş olan kişiler arasında şu an 70 civarında ki kişiye de görev vermiş bulunmaktayız.”
Son olarak velilere seslenen ilçe müftüsü Taşçı, “Tüm anne babalardan arzu ve isteğimiz mutlaka çocuklarını yaz Kur’an Kurslarına göndersinler. Özellikle çocuklar eve gittiklerinde anne babalar çocukların aldıkları dersi takip etsinler. İnşallah çocuklarımızın burada edindikleri bilgiyi ve ahlaki yapıyla toplum içerisinde uyumlu bir fert topluma yararlı milletine hizmet edecek bir fert olacaktır. Şimdiye kadar çocuklarını kayıt etmeyen veliler kayıtlarımız devam ediyor. Kur’an kurslarımız devam ettiği süreç içerisinde veliler istediği zaman gelip çocuklarının kaydını yapabilirler.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2015, 14:43

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER