banner113

Şehit Cebrail Dündar Son Yolculuğuna Uğurlandı

Irak’ın kuzeyinde teröristlerle dün çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar, Mardin’in Kızıltepe ilçesi Arıklı köyünde ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Cebrail Dündar Son Yolculuğuna Uğurlandı

Teröristlerin sızma hareketinde çıkan çatışmada şehit olan Mardin doğumlu 25 yaşındaki Cebrail Dündar’ın cenazesi Şırnak ta düzenlenen törenin ardından memleketi Mardin’e uğurlandı. Şehit Dündar’ın cenazesi Mardin Prof Dr Aziz Sancar Havalimanında Ak Parti Mardin milletvekilleri Faruk Kılıç ve Muhammed Adak ile MKYK üyesi Orhan Miroğlu, Mardin valisi Tuncay Akkoyun, eşi Semanur, annesi Fatma, babası Yusuf Dündar, ailesi askeri ve sivil Erkan tarafından karşılandı. Burada düzenlenen askeri törenin ardından Şehit Dündar’ın naaşı toprağa verilmek üzere ailesinin yaşadığı Arıklı köyüne götürüldü.

Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal Arıklı Mahallesi Boyunlu mezrasına getirilen şehit Piyade sözleşmeli er Cebrail Dündar’ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından dua ve gözyaşları arasında defnedildi. Şehidin defninden sonra Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar için saygı atışı gerçekleştirildi.

Mardin Valisi/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Şehidin ailesine; Şehidin tabutuna sarılan Türk Bayrağını ve Şehidin fotoğrafını teslim etti.

Arıklı Mahallesinde düzenlenen törene, Şehidin ailesi ve yakınları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, AK Parti Mardin Milletvekilleri Faruk Kılıç ve Muhammed Adak, AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, Kızıltepe Kaymakamı/ Belediye başkan vekili Abdullah Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, kurum amirleri ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER