banner113

“Ramazan bereketi satışlarımıza yansıyor“

Ramazana az bir süre kala çarşı ve pazarlar hareketlenmeye başlarken, pazarcılar, ramazanın satışlarına bereket getirdiğini dile getiriyorlar.

“Ramazan bereketi satışlarımıza yansıyor“

Mübarek ramazan ayına az bir süre kala çarşı ve pazarlar hareketlenmeye başladı. Kimi vatandaşlar fiyatlardan memnun iken, kimisi de fiyatların halen yüksek olduğundan şikâyetçi. Pazarcı esnafı ise ramazan ayının her zaman olduğu gibi bereketiyle geldiğini ifade ediyorlar.

İslam âleminin dört gözle beklediği mübarek ramazan ayına sayılı günler kaldı. Pazar (yarın) gecesini pazartesiye bağlayacak gece, Müslümanlar oruç tutmak için ilk sahura kalkacak.  

Şimdiden ramazan orucunun heyecanına ve telaşına giren Mardinliler, sahur ve iftar hazırlığı için soluğu çarşı ve pazarda aldı. Kimi vatandaşlar, fiyatların eskiye nazaran biraz düştüğünü belirtirken, kimileri de fiyatların halen yüksek olmasından yakındı. Pazarcı esnafı ise ramazan bereketinin pazara yansıdığını ve satışlarının eskiye nazaran daha iyi olduğunu söyledi.

Pazar esnafı ile vatandaşlar ramazan ayı dolayısıyla yaşanan hareketliliği İLKHA muhabirine anlattı.

"Ramazan ayı dolayısıyla pazarda canlılık var ama kar oranımız çok düştü"

Pazarda şarküteri ürünlerini satan Hayrullah Aksoy, ramazan dolayısıyla alışverişte canlılık olduğunu, ama kar oranlarının yok denilecek kadar az olduğunu söyledi.

Aksoy, "Milletin alım gücü kalmadığı için her şeyi sermayesine istiyor. 10 TL’ye aldığımız beyaz eti neredeyse 10 TL’ye satıyoruz. O derece kar oranımız düşmüş. Kalabalık var, ama kar oranımız çok düşük." diye dert yandı.

"Ramazan ayı dolayısıyla fiyatların düşmesi gerekir"

Ramazan alışverişine çıktığını söyleyen Gurbet Çakır, "Hayırlısıyla yarın gece sahura kalkacağız. Yumurta ve beyaz et aldım, İnşallah domates salatalık ve biberde alacağım. Her şey pahalı. Ramazan ayı dolayısıyla fiyatların düşmesi gerekir. İnşallah mübarek ramazan ayı, bizim ve tüm Müslümanların üzerinden selametle geçer." temennisinde bulundu.

"Fiyatlar düştü fakat yine de pahalı"

Pazarda fiyatların cep yaktığını belirten Abdurrahman Cengiz, "Fiyatlar eskiye nazaran biraz düşmüş, ama gene de çok pahalı! Birkaç gün önce fiyatların çok yüksek olmasından dolayı pazara uğrayamıyorduk, ama şimdi biraz düşmüş. Yeterli değil, fiyatların daha da düşmesi gerekir. Ramazan ayı değerli ve mübarek bir aydır. Tüm Müslümanlara hayırlı olsun." dedi.

"Ramazan bereketi her zaman kendini hissettiriyor"

Mübarek ramazan ayı dolayısıyla pazarda hareketliliğin arttığını söyleyen Pazarcı esnaflarından Suphi Azboy, satışlarının eskiye nazaran daha iyi olduğunu söyledi.

Azboy, "Mübarek ramazan ayı dolayısıyla birkaç gün yoğunluk olacak, bu da ramazanın bereketidir. Çünkü ramazan bereketi her zaman kendini hissettiriyor. Fiyatlar şu an ne çok pahalı ne de ucuz, orta seviyelerde. Fiyatlarda yüzde 25-30 gibi bir ucuzlama olmuş. Domates geçen hafta 7 liraydı, şimdi 5 lira, salatalık 2 liraya düştü." ifadelerini kullandı.

"Ramazan da daha çok kazanıyorum"

Pazarda el arabasıyla yük taşıyan çocuklardan Mert Sına, ramazan ayı dolayısıyla işlerinin daha yoğun olduğunu ve daha çok kazandığını söyledi.

"Ramazan orucumu tutarım, gerekirse bir pazara çıkmam"

Pazarcı esnafından Nusret Kandemir, ramazan ayının herkese hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, ramazan orucunu mutlaka tutacağını, gerekirse de ramazan ayı boyunca pazara çıkmayacağını söyledi.  

"Sahur, iftar hazırlığı için pazara geldik"

Hem sahur hem de iftar hazırlığı için pazara geldiğini belirten Zehra Göktekin, bütçesine göre gereken alışverişi yapacağını söyledi.  

"Ramazan ayı bereket ayıdır"

Rıdvan Erol, "Pazar'da ilk önce fiyat araştırması yapıyoruz, daha sonra alıyoruz. Domates, salatalık yani ramazan için gereken alışverişi yapıyoruz. Bazı çeşitlerde ucuzlama var, ama genel olarak pahalılık var. Ramazan ayı bereket ayıdır. Ramazan geldiği zaman insanlar en iyi şekilde geçirmek için pazar ve marketlere akın ederler. Allah’u Teâlâ (Celle Celaluhu) bu ayda tüm Müslümanlara rahmet ve bereket bahşetsin. Ramazan ayı ümmeti Muhammed’e sulh, vahdaniyet getirsin." şeklinde konuştu.

"Millet ramazan için borç alsa dahi alışverişini yapıyor"

Ramazandan dolayı satışlarının iyi olduğunu dile getiren esnaflardan Şeyhmus Demir, "Yarın sahura kalkınacağı için pazarda yoğunluk var. Millet ramazan için borç alsa dahi alışverişini yapıyor. Tabi fiyatların yüksek olması kendilerini zorluyor. Bazı çeşitlerde fiyat düştü. Soğan bir buçuk TL'ye indi, domates fiyatı biraz daha inse iyi olur." diye konuştu.

"Ramazanın bereketi sadece pazara değil, her yere yansıyor"

Hamit Demir, şöyle konuştu:

"Fiyatlar eskiye nazaran normale döndü. Ramazan nedeniyle pazarda canlılık var. Çok şükür alışverişimiz iyidir. Yarın sahura kalkınacağı için herkes pazara akın ediyor, ramazan hazırlığı yapıyorlar. Maşallah ramazan bereketi sadece pazara değil, her yere yansıyor. Şimdiden herkese hayırlı ramazanlar diliyorum."

"Ramazan hürmetine de olsa alışveriş yapıyoruz"

Ramazan hazırlığı için pazara geldiğini belirten Medine Çelik, "Fiyatlar pahalı olsa da ucuz olsa da ramazan ayı hürmetine alıyoruz. Şimdilik domates, salatalık aldım, daha bakıyorum. İhtiyaca göre daha başka şeyler de alacağım. Fiyatlar eskiye nazaran daha iyidir." dedi.

"Ramazan mübarek bir aydır"    

Ramazan ayının tüm İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Hasibe Oruç, "Domates, salatalık, biber, patlıcan, kabak aldım, soğan ve patateste alacağım. Hem sahur hem iftar için hazırlık yapıyoruz. Ramazan, mübarek bir aydır, İnşallah bereket getirir fiyatlar ucuzlar." ifadelerini kullandı.

"Ramazan bereketi satışlarımıza yansıyor"

Ramazan bereketinin satışlarına yansıdığını belirten esnaf Faruk Akgül ise "Ramazana son 2 gün kaldı. İnşallah mübarek ramazan ayı tüm Müslümanlara hayır ve bereket getirir. Ramazan bereketi satışlarımıza yansıyor. Şu an domates 5 lira, biber 5 lira, patlıcan 4 lira, salatalık 3 kilogram 5 lira, şu an piyasa biraz düzeldi. Eskiden domates 6- 6 buçuk civarıydı, biberin kilosu 20TL’ye kadar çıkmıştı. Şimdi fiyatlar biraz indi, İnşallah fiyatlar daha da düşecek." diye konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2019, 11:39

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER