banner113

Kızıltepe’de Barış Derneği Kuruldu

Mardin Kızıltepe ilçesinde Barış Derneği kuruldu. Dernek 7 kişilik kurucu üyeden oluşuyor.

Kızıltepe’de Barış Derneği Kuruldu

Merkezi Kızıltepe ilçesinde Barış Derneği kuruldu. Merkezi Kızıltepe olan derneğin kurucu üyeleri çeşitli STK ve kanaat önderlerinden oluşuyor. Derneğin başkanlığını ise Barış Aktivisti, Gazeteci Yazar Cemil Aydoğan getirilirken kurucu üyeler ise şu isimlerden oluştu; Cemil Aydoğan, Mehmet Şerif Öter, Abdülnasır Duyan, Hatip Seran, Abdülatif Nakşiöğlu, Ömer Dunlayıcı ve İslam Akış’tan oluşturuldu.


Kurucu üyelerden oluşturulan geçici Yönetim kurulunun görev dağılımı ise şu şekilde oldu; Dernek Başkanlığına İnsan Hakları ve Barış ödüllerinin sahibi Barış Aktivisti, Gazeteci Yazar Cemil Aydoğan getirildi. Başkan yardımcılığına, MTDF (Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu) Genel Başkanı, Kızıltepe Hububat ticaret merkezi ve Zahireciler Derneği Başkanı İşadamı Mehmet Şerif Öter, Genel sekreterliğe MARSİAD (Mardin sanayici ve iş adamları derneği), Mardin Organize sanayi bölgesi başkanı ve Güneydoğu işadamları federasyonu başkanı Abdülnasır Duyan, Saymanlığa Din Alimi, İslami yazar, teorisyen, Seyda Abdülatif Nakşioğlu, Yönetim kurulu üyeliklerine Güneydoğu Muhtarlar federasyonu genel başkanı, Türkiye muhtarlar konderasyonu genel başkan yardımcısı ve Kızıltepe Muhtarlar başkanı Hatip Şeran.


Barış Derneğinin kuruluşu ile ilgili açıklamada bulunan dernek Başkanı Cemil Aydoğan; “Barış Derneği Ülkemizde ilk defa 1977 yılında Rahmetli Büyükelçi Mahmut Dikerdem ve dönemin Milletvekilleri tarafından kuruldu. Bu kurum 12 Eylül askeri darbesi ile kapatıldı. Demokrasi bedeli veren hayatta olan bu kurucu ve yöneticilere kurumsal olarak teşekkür ediyorum. Vefat edenlere Allahtan rahmet diliyorum.

Bu onurlu tarihi ismin tapusu yani Türkiye'de tek bir isme sahip olan Barış Derneği şu andan itibaren bize geçmiştir. Barış Derneğimizin yönetim kurulunda yer alan sivil toplum ve kanaat önderleri tecrübeleri ile arkadaşlarımızın ve duyarlı halkımızın destekleriyle Ülkemizde ve Uluslararasında adil bir kulvarda, Evrensel değerlere bağlı kalarak, İnsan Hakları Barış ve Demokrasiye hizmet etmeye onurla devam edeceğimize inanıyorum. İfadelerine yer veren Aydoğan, Bu tarihi coğrafyalarda bulunan Barış ve kardeşliğe duyarlı olan herkesin desteğini istedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2019, 11:49

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER