banner113

Mardin TkMM Mayıs ayı toplantısı yapıldı

Mardin TkMM Mayıs ayı toplantısını Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Odası toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Mardin TkMM Mayıs ayı toplantısı yapıldı

Türkiye Küçük Millet Meclisi Mardin koordinatörü İdris Demir’in davetiyle her ay toplantılarını yapan Mardin TkMM Avukat Azat Abdan Moderatörlüğünde “Küresel ve yerel siyasetin dili toplumsal yansımalar ile Belediyelerin halka karşı sorumlulukları” ile ilgili konuları ele aldı.
 
STK, Parti temsilcileri, avukat ve birçok davetlinin katıldığı toplantıda ilk olarak söz alan Barış Derneği Başkanı Cemil Aydoğan şunları söyledi:

“Bizlere özellikle Sivil Toplum kurumlarına bu ülkede barıştan ve demokrasiden yana olan insanlara önemli görevler düşmektedir. Bu görevler nedir bu görevler insanlara doğruyu gösterme görevidir. Eğer biz insanlara doğruyu göstermesek başka biri direksiyonu eline alır ve bu halkı daha kritik ortamlara daha sıkıntılı ortamlara götürecektir. Kendi çıkarları için bunu yapacaklardır. Bunun İçin bunlara çok dikkat etmek lazım.” Dedi.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkanı Mehmet Şerif Öter, ise şöyle konuştu:

“Bu gibi küçük millet meclisi toplantısında önemli yer tutan gündemleri konu haline getiriyor ve bunlar ülke genelinde konuşuluyor. Bunun amacı toplumda halkın sesini Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil edilen partilerin yetkililerine iletmek ve orada halkın taleplerini halkın beklentilerini halkın görüşlerini iletmektir ve doğru yol bulması içindir.”

Belediyeler konusunda konuşan Öter, “Bir insan düşüncesİ fikri zikri ne olursa olsun eğer bir insan görevini hakkıyla liyakatıyla görevini yerine getiriyorsa düşüncesi ne olursa olsun liyakata göre hareket etseydik zaten bu gün ülkenin hiçbir sorunu olmazdı.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2019, 10:47

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER