banner113

Siyah Sürüngen Böceği’ni öldürmeyin!

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, kent genelinde haşere ile mücadele kapsamında son dönemde yağış miktarı ile birlikte ortaya çıkan ve halk arasında, ‘siyah sürüngen böceği’ olarak da adlandırılan böceğin öldürülmemesi uyarısında bulundu.

Siyah Sürüngen Böceği’ni öldürmeyin!

Sağlık İşleri Daire Başkanı Mehmet Zeki Ayaz, yaptığı açıklamada, bu yıl yağış miktarına bağlı olarak ortaya çıkan ve halk arasında ‘siyah sürüngen böceği’ olarak da adlandırılan böceğin yurttaşlar tarafından öldürülmemesi gerektiğini belirtti.

 

“BÖCEĞİN ÖLDÜRÜLMEMESİ GEREKİ”

“Bu böcekler zararlı böceklerin larvalarını yiyerek insan sağlığına zararı olmadığını, faydalı olduğu bilinmelidir” uyarısında bulunan Ayaz, “Siyah sürüngen böcek, hiçbir hastalık taşımıyor olup aksine hastalık yapan başta ziraat zararlıların yumurtasıyla beslenerek zirai mücadeleye de yardımcıdır. Akşam saatlerinde özellikle ışığa yönelerek evlerimize giren bu böceklerin öldürülmemesi gerekir” dedi.

 

İLAÇLAMA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR Böceklerin yaşam alanından uzaklaşması için ilaçlama çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Ayaz, şunları söyledi: “Yurttaşların talebi üzerine Sağlık İşleri Daire Başkanlığımız tarafından ilaçlama yapılarak böceğin yaşam alanında uzaklaştırılması çalışmaları devam ediyor. Yurttaşlarımızdan sineklik ve benzeri şekilde önlem almasını öneririz. Bu böceklerin 15 güne kadar yer altına girmesi beklenmektedir.”

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2019, 15:21

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER