banner113

MUSİAD Genel Merkezin’den Çınarlı’ya ziyaret

Mardin’de çeşitli temaslarda bulunmak üzere gelen ile gelen MUSİAD genel başkan yardımcısı başkanlığındaki heyet Kızıltepe’de Yeşilova Marpress & Çınarlı Şirket merkezini ziyaret etti.

MUSİAD Genel Merkezin’den Çınarlı’ya ziyaret

Mardin’e gelen MUSİAD heyeti Mazıdağı Fosfat tesislerinde incelemelerde bulunarak tesis ve çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Mazıdağı Fosfat’ı ziyaret ederek incelemelerde bulunan MUSİAD heyetinde yer alan Müsiad Genel Merkez Sektör Kurulu ve İş geliştirme başkanı Hikmet Köse, Müsiad Genel Merkez Enerji Sektör Kurulu Başkanı Gökhan Yetkin, MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi -Mardin sorumlusu Fatih Mehmet Keçebir, Müsiad Mardin Şube Başkanı M.Nurettin Kasap ve Müsiad Mardin yönetim kurulu üyesi M.Emin Güneş daha sonra Kızıltepe ilçesine gelerek burada Yeşilova Marpress & Çınarlı Kırtasiye merkezini ziyaret etti.

Türkiye’de markalaşma yolunda büyük mesafe kaydeden ve 81 il-921 ilçe’deki binlerce okula Tişört ve Şapka üreten ve bu alanda Türkiye’nin iki firmasından biri olan Yeşilova Marpress & Çınarlı Kırtasiye’nin çalışmalarından haberdar olan MUSİAD heyeti kendilerini tebrik etmek üzere Kızıltepe’ye geldi.

Firma sahibi Hasan Demir ve Ömer Demir tarafından karşılanan heyete burada çalışmalar hakkında bilgi verildi. 4 Yıldır ülkenin her yerine mal gönderdiklerini belirten Baba-oğul Demir, fiyat istikrarı ve güven ile hergün Pazar paylarını büyüttüklerini söylediler.

 

Müsiad Genel Merkez Sektör Kurulu ve İş geliştirme başkanı Hikmet Köse, burada yaptığı açıklamada, “Hasan beyi çok takdir ettim. Hasan bey gibi girişimcileri gördükçe Türkiye adına umutlarım çoğalıyor.” İfadelerine yer vererek çalışmalarını takdir edip başarı diledi.

 

Mazıdağı Fosfat tesislerinin ziyaretiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Köse şunları söyledi;

Bölge için çok değerli bir tesis, tesisin eski halini bize gösterdiler yeni halini gördük çok büyük bir fark ve değişim var. Tesis çok güzel dizayn edilmiş, tasarımı çok güzel, gerçekten bir mühendislik harikası. 1 milyar dolarlık bir yatırım, yüzde 90-95 i tamamlanmış, Allahın izniyle Temmuz veya Ağustos ayında faaliyete geçeceği söylendi. Bu tesisin bölgeye çok şey katacağını düşünüyoruz. Bu tür tesislerin çoğalması için elimizden geleni yapmamız gerekir.

Tabi bunların olmamasını isteyen güruhlar, bunlarla ilgili negatif birçok şey söyleyebilirler, bence bunların hiç birisinin hükmü yok, onlara itibar etmememiz gerekir.

Fosfat tesisinde yatırımı yapan girişimci elini değil bedenini taşın altına koymuş, bugün tamamen dışarıdan aldığımız ürünün tamamı bu tesiste üretilecek ülke ihtiyacı olan fosfat’ın tümü buradan karşılanacak, bu da direk dışarı verdiğimiz paranın dövizin ülkede kalması demek.” İfadelerini kullanan Köse, Mazıdağı’nda yaratılacak istihdam ile yaklaşık bin kişiye iş kapısı açılacağını ve bu sayede bölgenin ve ülkenin kalkınmasına da katkı sunacağını söyledi.

 

Ziyarette Hasan Demir ve Ömer Demir tarafından konuk heyete birer anı plaketi verildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2018, 10:21

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER