banner113

Mardin Federasyonu Diyarbakır’daki Saldırıyı Kınadı

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) başkanı Mehmet Şerif Öter HDP’nin Diyarbakır’daki mitinge yapılan bombalı saldırıyı sert bir şekilde kınadı.

Mardin Federasyonu Diyarbakır’daki Saldırıyı Kınadı

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Federasyon Başkanı Mehmet Şerif Öter Diyarbakır istasyon Meydanında Halkların Demokratik Partisinin (HDP) yaptığı mitinge eş zamanlı meydana gelen iki patlamada şuana kadar 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini 200 kişinin yaralı olduğunu belirterek bu kirli ve vahşi  saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

7 Haziran genel seçimine saatler kala yapılan bombalı saldırıların yeri ve zamanlamasının manidar olduğunu ifade eden Öter şöyle konuştu:

“Bu saldırı Ülkenin Birliğine,Demokrasiye ve kardeşliğe yapılmış Toplu katliam teşebbüsüdür.Bu saldırının arkasında profesyonel karanlık güçlerin olduğu ortadadır.  HDP ve yetkililerin sağduyulu çağrıları sayesinde İnsanlıktan nasibini almamış, kandan beslenen iç ve dış mihrakların,düşmanların  oyunu bir kez daha tutmadı. Bu olayın biran önce aydınlanması için Devlet yetkilileri azami gayretle çalışmalı ve saldırının arkasında kimler varsa ortaya çıkarılmalıdır. Bu olayda yaşamını yitiren Vatandaşlarımıza Allahtan rahmet,ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyor,bu vahşetin içinde ve arkasında olan kim varsa şiddetle kınıyor ve nefretle lanetliyoruz.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2015, 23:25

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER