banner113

Kızıltepe’nin “Kırmızı Mercimeği” coğrafi işaret olarak tescillendi

Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil başvurusunda bulunulan Kızıltepe Kırmızı Mercimeği Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı.

Kızıltepe’nin “Kırmızı Mercimeği” coğrafi işaret olarak tescillendi

Kızıltepe Ticaret Borsası tarafından başvurusu yapılan ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından Desteklenen ve Teknik Destek verilen “Kızıltepe Kırmızı Mercimeği” Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı. Bu kapsamda Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından “Kızıltepe Kırmızı Mercimeği” Coğrafi İşaret Tescil Belgesi verilerek tescillenerek Coğrafi işaret alan gıda ürünleri arasında yerini aldı.

Alınan tescil belgesi ile Kızıltepe Kırmızı Mercimeği resmi anlamda markalaştığını belirten Kızıltepe Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin şunları söyledi:

“Kızıltepe Kırmızı Mercimeğine yönelik başlatılan Coğrafi İşaret Tescil Belgesi sürecinin tamamlanması ve bu süreçte Desteklerini esirgemeyen DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, DİKA Proje Uzmanı fatih Akgül ve Mardin Artuklu Üniversitesi Dr. Öğretim üyesi Aziz Korkmaz Hocaya emeklerinden dolayı, Kızıltepe Ticaret Borsası olarak teşekkür ederiz. Kızıltepe ovasında yetiştirilen ve Lezzetini buradan alan Kırmızı Mercimek için Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil başvurusunda bulunduk. Gerekli incelemeler tamamlandı ve 29 Eylül 2022 tarihinde tescil edildi. Bugün itibariyle de Coğrafi İşaret Tescil Belgesi elimize ulaştı. Böylelikle coğrafi işaretli ürünler arasına Kızıltepe Mercimeği ’de katılmış oldu.”

Kızıltepe Kırmızı Mercimeğinin gerçek anlamdaki lezzetiyle, Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldığını ve artık hak ettiği yerde olduğunu aldığını belirten Şahin, “Kızıltepe Kırmızı Mercimeği Lezzetli olmasının yanında, yüksek Besin değerleri ile de öne çıkan bakliyat çeşitlerinden bir tanesi olan kırmızı mercimek, ülkemizde de oldukça fazla tüketilmektedir. Dünyanın en kaliteli Mercimekleri ise ülkemizde, Mardin Kızıltepe bölgesinde yetişmektedir. Kızıltepe Ticaret Borsası olarak yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde artık Kızıltepe Kırmızı Mercimeği hak ettiği yere ulaştı. İlimiz için hayırlı olsun

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER