banner113

Mardin’de “Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı” yapıldı

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Mardin’de “Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı” yapıldı

Madde bağımlılığının azaltılması ve önlenmesi, bağımlılıkla mücadele faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi, madde bağımlılarının eğitilmesi ve topluma kazandırılması, bağımlılıkla mücadelede paydaşlar arasında sağlıklı bir iş birliği ve koordinasyon sağlanması amacıyla düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapıldı.

Vali Demirtaş’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya; İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu Vali Yardımcısı Ozan Bozçalı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kurul üyeleri katıldı.

Toplantıda ilgili kurumlar tarafından zararlı alışkanlıklarla mücadele ve toplumu bilinçlendirme konusundaki faaliyetler hakkında bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi.

Sunumların ardından Vali Demirtaş, görüş ve önerileri dinleyerek katılımcılarla istişarelerde bulundu.

Vali Mahmut Demirtaş, toplantıda yaptığı konuşmasında; bağımlıkla mücadele konusunda herkesin çok duyarlı hareket etmesi gerektiğini ve sadece güvenlik güçlerinin değil ailelerin de buna dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Mardin’de uyuşturucu madde kullanım oranın diğer illere göre az olduğunu vurgulayan Demirtaş, bağımlıkla mücadelede bilinçlendirilmenin önemine değindi.

Uyuşturucunun kökünü kazınmasında kararlı olduklarını, uyuşturucu kullanılan metruk bina bırakmamayı hedeflediklerini dile getiren Demirtaş,  şunları söyledi:

“Göreve geldiğimiz günden beri metruk binalarla ilgili bir çalışmamız var. Metruk binalarla ilgili kaymakam arkadaşlarımızla ayda bir mutlaka toplantı yapıyoruz. Yarısını yıktık, inşallah yakın zamanda tamamını yıkmayı düşünüyoruz. Bizim için zaman alacak yer sit alanı dediğimiz eski Mardin. Orada ciddi anlamda işimiz var. Hep birlikte el ele vereceğiz, bunun kökünü kazıyana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Burada vatandaşlarımıza çok şey düşüyor. Bu işi sadece polise ve jandarmaya bırakarak bizim bu problemin üstesinden gelmemiz mümkün değil. Vatandaşlarımızın da en az bir polis ve jandarma kadar duyarlı olması lazım. Bugün dünyada terör örgütlerinin gelir kaynaklarının en önemlisi uyuşturucudan elde ettikleri gelir. Kullanılan uyuşturucun terör örgütüne gittiğinin bilinmesi lazım. Bu işin üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum. Bugün dünyada terör örgütlerinin gelir kaynaklarının en önemlisi uyuşturucudan elde ettikleri gelir. Kullanılan uyuşturucun terör örgütüne gittiğinin bilinmesi lazım. Hep birlikte bu işin mücadelesini vereceğiz. Burada sadece uyuşturucundan bahsetmemek lazım. Bağımlılığın türleri çok fazla. Teknolojik bağımlılığın çocuklarımızda giderek arttığını görüyoruz.”

İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz’da programda bir konuşma yaptı.

Toplantı, uyuşturucu kullanımı ve bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan ve yapılması gereken çalışmaların değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER