banner113

Kızıltepe’de Plakasız şüpheli araç paniğe yol açtı

Kızıltepe ilçesinde yol kenarında park halinde bulunan Plakasız otomobilde bomba şüphesi Polisi alarma geçirdi.

  Kızıltepe’de Plakasız şüpheli araç paniğe yol açtı


Kızıltepe ilçesinde park halinde bulunan plakasız otomobilin bomba yüklü olabileceği şüphesiyle polis geniş güvenlik tedbirleri alırken bölgede yaşayan halk arasında yaşanan büyük tedirginlik otomobil sahibinin ortaya çıkmasıyla sona erdi.

 

Pazartesi günü Mardin karayolunda yol kenarında bulunan ve içinde Mutfak tüpüyle güçlendirilmiş bomba düzeneğinin bulunmasının ardından Koçhisar Mahallesi Barbaros Caddesi’nde dünden beri park halinde bulunan plakasız olan bir otomobil paniğe yol açtı.

 

Çevrede yaşayan vatandaşların polise haber vermesi üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri aracın bulunduğu bölgeye güvenlik şeridi çekerek araç ve yaya trafiğine kapattı. Bomba İmha Robotu vasıtasıyla otomobilde inceleme yapan polis, olası patlamaya karşı aracın bulunduğu yakın noktadaki evleri tahliye ederken sık sık anonslar ile bölgeye yaklaşılmaması ve pencerelerden uzak durulması anonsu yapıldı.


Bomba İmha Robotu ile yapılan incelemenin ardından Mardin’den bomba imha uzmanı ekiplerinin müdahalesi için beklemeye geçildi. Otomobil sahibini tanıyan bir şahsın haber vermesi üzerine olay bölgesine gelen araç sahibi polislerle birlikte otomobilin yanına giderek araçta patlayıcı olup olmadığı incelemesi yapıldı.

 

Otomobilde herhangi bir patlayıcıya rastlanmazken polis bölgeyi trafiğe açarken çevrede yaşayan vatandaşlar rahat bir nefes aldı.

Otomobilin 3 gün önce yeni olarak alındığı için plakasız olduğu ve benzini bittiği için orada park edildiği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2016, 23:16

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER