banner113

AK Parti Teşkilatı Muhtarlarla Köy Toplantısında Bir Araya Geldi

AK Parti toplumun her kademesindeki insanlarla bir araya gelme şiarını aralıksız yerine getirmeye devam ediyor.

AK Parti Teşkilatı Muhtarlarla Köy Toplantısında Bir Araya Geldi

AK Parti Artuklu İlçe Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu “Ova Köyleri Muhtarları ve Kanaat Önderleri Danışma Toplantısı”nda muhtarlar ve toplumun çeşitli kesimlerinden kişilerle bir araya gelindi.

Toplantıya AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Artuklu İlçe Başkanı Olcay Sekizkardeş ve yönetim kurullarından oluşan bir heyetle katıldı.

Ova Köyleri Muhtarları ve Kanaat Önderleri Danışma Toplantısı’nın son dönemde yaptığımız saha çalışmalarının devamı olduğunu dile getiren AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, “ Artuklu İlçemizin özellikle kırsal mahallelerindeki muhtarları ve kanaat önderleriyle bir araya gelmek istedik. 40’a yakın muhtarımızın ve 20’den fazla kanaat önderimizin katıldığı bu toplantıda özellikle kırsal mahallelerimizin olabilecek tüm sorunlarını ve sıkıntılarını dinledik. Kendilerinin içinde bulundukları bu sıkıntıların en kısa zamanda çözüme kavuşması için nelerin yapılabileceğine yönelik istişarelerde bulunduk”.

Dündar, ” Bu toplantıdan edindiğimiz izlenimlere göre vatandaşlarımızın en büyük sıkıntısı son zamanlarda özelikle yerel yönetimlerden kaynaklanan hizmet eksikliğinin olduğu kanısı ortaya çıktı. Kırsal kesimlerdeki mahallelerin yollarının, içme sularının ve kanalizasyonların imarına yönelik hiçbir çalışmanın yapılmadığını belirtiler.  Yerel yönetimler tarafından neden hizmet yapılmadı? Sorusuna yönelik aldığımız cevap ise, özellikle 1 Kasım seçiminde AK Parti’nin oy oranının fazla olduğu mahallelere yönelik hizmet akışının çok yavaşlatıldığı çıktığı ortaya. Buda gösteriyor ki yerel yönetimlerin, özellikle siyasetin daha ağır bastığı kırsaldaki vatandaşlarımızın hizmet alımını aksattığı ortaya çıktı”.

SU VERİLMİYOR

Hükümetimiz tarafından Mardin ilçe ve mahallelerine verilmek üzere milyarlarca para harcanarak Nusaybin’den getirilen “Beyaz Su” dan faydalanan 17’ye yakın köyümüzün sularının son günlerde kesilmiş olduğunu dile getiren İl Başkanı Dündar, “ Su kesintilerinin kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın evlerine sayaç takma zorunluluğu getirmelerinden dolayıdır. Ayrıca bu uygulamanın geçtiğimiz son iki yılda değil de bugün yapılması vatandaşlar tarafından özellikle manidar karşılandı. En çok üzerinde durulan konuların başında gelen bu su sıkıntısının gerekçesinin yersiz olduğu ve bunun doğru bir yaklaşım olmadığına inanıyoruz. Görüştüğümüz en önemli noktalardan bir diğeri de elektrik konusu oldu. Bu konuda yaptığımız istişarelerin neticesinde, vatandaşın üzerine düşen görevi yapmasının yanı sıra  firmanın da üzerine düşeni yapıp ortak payda da buluşulması gerektiği ortaya çıktı”.  

AK TEŞKİLATLARDAN BEKLENTİLER

Dündar, “ Bizler de Allah’ın yarattığı birer kul olarak hatalar yaparız. Muhtarlarımızdan, hata yaptığımız noktalarda bizleri uyarmalarını ve buna ek olarak neler yapmamız gerektiğini talep ettik. Bu talep karşısında çok memnun kaldıklarını gördük. AK Parti Teşkilatı olarak özellikle kırsaldaki mahallelerimizle buluşmaya devam edeceğiz. Bu anlamda kendilerinin hem yerel sorunlarını hem de bölgenin genel sıkıntıları konusunda ki çözüm önerilerini beraber ortaya koyacağız. Sıkıntılarımızı beraber belirleyip beraber çözeceğiz. Tüm bu konularda İl Başkanlığı olarak çalışmalarımız devam edecek. Çünkü bizim prensiplerimiz de herhangi bir vatandaşımızın kullanmış olduğu ‘oyun rengi ne olursa olsun’, din, dil ve ırk ayırımı yapılmaksızın, sadece bu topraklar üzerinde yaşaması onun hizmet almayı hak etmesi için yeterlidir. AK Parti, olaylardan kaynaklı güvenlik sorunun çözümünde ve halkımızın hizmet alanının artırılması konusunda da elinden gelen her çabayı misyona uygun bir şekilde yerine getirecektir”.  Dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2016, 23:34

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER