banner113

MTDF Mardin'de Yeni Anayasa Ve Başkanlık Sistemini Konuşacak

MTDF.Mardin'de Yeni Anayasa Ve Başkanlık Sistemi Konferans Hazırlığı Yapıyor.

MTDF Mardin'de Yeni Anayasa Ve Başkanlık Sistemini Konuşacak

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu MTDF.Bir ilke daha imza atarak Başkanlık sistemi ve yeni Anayasa konulu konferansı için Anaya Profesörü Burhan Kuzu'yu Mardin'e getiriyor.

Konuyla ilgili basına bir açıklama yapan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu MTDF.genel Başkanı Mehmet şerif Öter " Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi konulu Konferansı Tarafsız Sivil Toplum olarak İlk Mardin'de  Başlatıyoruz. Konferansa konuşmacı olarak Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı ve anayasa Profesörü Burhan Kuzu Ülke gündeminde yer alan yeni anayasa çalışmaları ve Başkanlık Sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

Öter,Biz Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu olarak 61 STK.Bileşenimizle Sivil Toplum olarak Sorumluluk bilinciyle Ülkemizin ve halkımızın geleceğini,kaderini yakından ilgilendiren önemli ve gerekli  gördüğümüz yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi tartışmalarına ilgisiz ve kayıtsız  kalmamız düşünülemez.                                                                                                                                         Böylesine hayatı bir konu hakkında halkımızın büyük çoğunluğu tam olarak bilgi sahibi değildir.Bunun sorumlusu halkın iradesiyle seçilip,meclise gönderilen Siyasetçilerimizdir.                                Yeni Anayasa ve Başkanlık sisteminin ne olduğunu mecliste tartışıp,Halkı bilgilendirecekleri yerde birbirlerine kızıp küsüyorlar.Madem siyasetçilerimiz böyle yapıyor Bizde Demokratik sistemin temel kurumları olan STK.lar olarak sorumluluk alıp,yeni Anayasa ve Başkanlık sisteminin faydaları nelerdir? Başkanlık sistemi Ülke ekonomisine katkısı nedir? Başkanlık sistemi İstikrara,Huzura,Barışa,çözüme olumlu etkisi ne derece olacak? Tüm bu soruların ve daha fazlasının cevabını öğrenmek amacıyla Medeniyetlerin Beşiği,Farklı Dinlerin ve bir çok kültürün kardeşçe bir arada yaşadığı Mardin İlimizde 15 Mart 2016 tarihinde Artuklu üniversitesi Konferans salonunda İşin uzmanından öğreneceğiz.

Federasyon Başkanı Öter Ülkemizdeki Tüm STK.lara çağrıda bulunuyoruz.Herkes kendi faaliyet gösterdiği Bölgede Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi ile ilgili sempozyum,panel,ve Konferanslar düzenleyip,halkın bilgilenmesine yardımcı olsun ve böylece son kararı halk versin."Dedi

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2016, 23:34

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER