banner113

Kızıltepe Avcıları sona eren Av sezonunu değerlendirdi

Kızıltepe Avcılar Kulübü Derneği Birinci İstişare Toplantısı Yapıldı

Kızıltepe Avcıları sona eren Av sezonunu değerlendirdi

2015-2016 Av sezonunun kapanmasıyla birlikte Kızıltepe Avcılar Kulübü Derneği birinci istişare toplantısında bir araya geldi.

 

15 Ağustos ile 21 Şubat tarihleri arasında süren Av mevsiminin sona ermesi dolayısıyla Kızıltepe Avcılar Kulübü Derneği yönetimi tarafından düzenlenen yemekli istişare toplantısında bölgenin önde gelen avcılarıyla Av hayvanları için gereken önlemlerin alınması ve bilinçli avcılığa teşvik edilmesi konuları gündeme getirildi.

 

Kurucu başkan Sadettin Cevheroğlu ve Genel başkan İsmail Songur öncülüğünde yapılan toplantıda, Birinci madde olarak Sınır hattına getirilecek olan beton duvarın hayvanların geçiş güzergahını tehdit ettiğini ve hayvanların geçişini sağlamak için geçiş deliklerinin açılması gerektiği görüşü öne çıkarken, Avbisin izin belgesindeki sıkıntılar ve kotalı avcılığın getirdiği sıkıntıların yanı sıra toplantıya katılan avcıların ortak sorunu olan kaçak avcılığın önlenmesi ile avcılık belgesi ve avlanma pulu ücretlerinin yüksek olması ikisinden birinin kaldırılması gerektiği fikri benimsendi.

 

Kızıltepe Avcılar Kulübü Derneği Kurucu başkanı Sadettin Cevheroğlu toplantıda avlanması yasak olan ve popülasyonu düşük olan Turaç kuşunun korunması ve bölgenin bilinçlendirilmesi gerektiğini dile getirerek dernek başkanı İsmail Songur 'a çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Dernek başkanı İsmail Songur ise konuşmasında bölgenin avcılık konusunda ilerleme kaydettiğini ve gelişmelerin olduğunu söyledi. Popülasyonu düşük olan belirli bölgelere keklik ve av hayvanı salınımlarını yapmak istediklerini söyleyen Songur yetkililerden destek talep etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2016, 23:20

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER