banner113

Kızıltepe Cezaevi Mahkumları Resim Sergisi Açtı

Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Kızıltepe Cezaevinde tutuklu ve mahkûmlara yönelik açılan resim kursuna katılan mahkûmların eserleri Kızıltepe adliye sarayında sergilendi.

Kızıltepe Cezaevi Mahkumları Resim Sergisi Açtı
Kızıltepe Cumhuriyet Savcılığının izniyle Kızıltepe Cezaevinde Halk eğitim merkezi tarafından açılan resim kursuna katılan 33 mahkûm 388 saat devam eden kursta 43 eserden oluşan yağlı boya ve ebru çalışmaları Kızıltepe Adliye Sarayında Mardin Cumhuriyet başsavcısının da katıldığı bir tören ile basına tanıtıldı. Sergi Cuma gününe kadar açık kalacak.

Kızıltepe Adliye Sarayı'nda düzenlenen resim sergisi açılışına Mardin ve ilçelerinde görev yapan Hâkim, savcı ile Adliye ve Cezaevi personelleri katıldı.

Sergi açılışında konuşma yapan Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Esen, "Bizim felsefemiz insanı burada yaşatmak, insana insan olduğu için değer vermektir. Anadolu’yu Anadolu yapan buraya gelen alperenlerdir, buranın manevi dinamikleridir, Mevlana'dır, Ahmedi Hani’dir, Yunus Emre’dir, Şeyh Edebali’dir. Baktığımızda bunlar hep insan üzerine durmuşlardır. İnsanı yaşatmışlardır. Her ne sebeple olursa olsun cezaevine düşmüş hükümlü ve mahkûm arkadaşlar insan oldukları için, geleceğe adapte olabilmeleri için, bunların da gelecekte bu devletin birer ferdi olabildiklerini bilerek çıktıklarında kendilerine bir sanat, meşgale, bir iş edinebilmeleri için iki yıl boyunca elimizden geldiğince sergi çalışmaları, sanat çalışmaları yaptık. Temennimiz bunu çok daha fazla yapabilmek. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kızıltepe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir’de yaptığı açıklamada. Kızıltepe Cezaevinde daha önce de bilgisayar, İngilizce, gümüş telkari ve aşçılık kursları açtıklarını ifade ederek, Savcılık ve Cezaevi müdürlüğünün izinleri doğrultusunda kurum olarak kurslara deva edeceklerini belirtti.

Kızıltepe Cezaevi Müdürü Mehmet Zahir Aydın, Mahkumlara meslek edindirmek için çeşitli kurslar açtıklarını ve resim sergisine katılan 38 tutuklu ve hükümlünün çalışmalarının 3 ay sürdüğünü söyledi.

Açılışta Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar tarafından emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2013, 19:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER