banner113

Kızıltepe'de Aralarında Husumet bulunan iki aile Barıştı

Kızıltepe İlçesinde aynı aşirete mensup aydın ailesi arasındaki husumet Mardin Valisi Ahmet Cengiz ve bölgede bulunan kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla noktalandı.

Kızıltepe'de Aralarında Husumet bulunan iki aile Barıştı
Kızıltepe İlçesinde aynı aşirete mensup aydın ailesi arasındaki husumet Mardin Valisi Ahmet Cengiz ve bölgede bulunan kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla noktalandı. 2 yıl önce iki aile arasında başlayan husumet nedeniyle bir kişi hayatını kaybetmişti.  Kan davası Kızıltepe’de Otogar alanında bulunan İpekyol düğün salonunda yapılan barış yemeği ile son buldu. Yapılan barış yemeğine Mardin Valisi Ahmet Cengiz, il Jandarma komutanı, Kızıltepe Kaymakamı, il ve ilçe Emniyet müdürleri, il ve ilçe müftüsü, il ve ilçe parti başkanları, kurum müdürleri kanaat önderleri, kan davalı aile mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur’anı kerim okunmasıyla başlanan barış yemeğinde davalı iki aile Mardin valisi ve kanaat önderi Mehmet Salih Kılıç’ın girişimi ile tokalaşarak barıştırıldı.
Barışın sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirten Mardin Valisi Ahmet Cengiz bu gün yapılan bu barış yemeğine aramızda yürekli tek bir bayan avukatın bulunduğunu söyledi.
Cengiz, ” Bu barışa aracılık eden akil insanlar diyebileceğimiz kanaat önderleri diyebileceğimiz resmi hiçbir görevi olmayan ama kendisini görevli his eden başta Mehmet Salih Kılıç bey olmak üzere hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Buradaki kamuda görevli arkadaşlara seslenmek istiyorum vatandaşlarımız arasındaki diyalogu bozan koparma noktasına getiren resmi iş ve işlemlerin ivedilikle çözelim. Problemleri hal edelim insanların barış içerisinde yaşaması için  devlet olarak üzerimize düşeni yapmamız vatandaşlarımız arasındaki ihtilafı oluşabilecek problemleri ivedilikle çözelim.
Dünya için birbirimizi kırmamıza birbirimizin canını acıttığımıza değmez bir kişinin ölümüne neden olan bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Yakınlarımıza sahip çıkacağız. Etrafımıza husumet düşmanlık değil sevgi kardeşlik barış saçacağız. Hiç birimiz nezaketi elden bırakmayacağız. Biz karşımızdakine kötülük değil iyilik yapacağız.  En önemlisi tüm kötülüklerin başı olan dedi kodu hastalığını bir kenara bırakıp birbirimize sevgiyle saygıyla hoşgörüyle yaklaşacağız. Bu hayırlı toplantının tesisinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.
Barışın sağlanmasında emeği geçen Kanaat önderi Mehmet Salıh Kılıç “ bölgemizde nadir de olsa bazen böyle olaylar olmaktadır. Allaha şükürler olsun dostlarla beraber başta valimiz ilçe kaymakamımız bizleri yalnız bırakmadılar. Barış için elimizden geldiği kadar sürdürmeye devam edeceğiz. Kan davaları büyümeden girişimlerde bulunarak çözmemiz lazım bu konuda vatandaşlarımızdan destek istiyoruz” Dedi.
İl müftüsü Dursun Ali Coşkun ise “ Mardin’de ve özellikle Kızıltepe’de bölgemizde arzu etmiyoruz ancak böyle üzücü hadiseler olduğu anda Allahın emriyle topyekun olabiliyoruz. Aydın ailesine yaptığınız bu barış için teşekkür ediyor ve bunun ücretini ancak Allah size verecektir.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2013, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER