banner113

Kızıltepe’de 7’den 77’ye Sahurda Satranç Şöleni

Türkiye Satranç Turnuvası Mardin İl Temsilciliği ve Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Kızıltepe Hikmet Usta Kebap Salonıunda Sahur Satranç Turnuvası yapıldı.

Kızıltepe’de 7’den 77’ye  Sahurda  Satranç Şöleni

01-02 Haziran 2019 tarihinde Kızıltepe Hikmet usta Kebap Salonıunda Sahura kadar devam  edecek Satranç Turnuvası düzenlenecek.. İftardan sonra saat 22.00'da başlayan turnuva renkli görüntüler yaşandı.

 Türkiye Satranç Turnuvası Mardin İl Temsilciliği ve Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Kızıltepe’de Hikmet Usta Kebap Salonıunda yapılan  Turnuva katılım yoğundu. Turnuvaya  Kızıltepe Kaymakamı Mehmet Yüzer,Mardin Gençlik Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin,Ak Parti İlçe Başkanı M Aydın Yücedağ ,STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye Satranç Federasyonu Mardin İl Temsilcisi Av.Nazan Kaya,“Mardin ili ,satranç sporunu çok seviyor. 10.000’den fazla lisanslı sporcusu ile biz büyük bir satranç ailesiyiz.Yıl içinde onlarca turnuvada yüzlerce sporcu yarışıyor.4 yaşından 80 yaşına kadar ,imamlardan öğrencilere her yaş grubundan sporcu bugün Sahura Kadar  Satranç Turnuvasında yarışıyor. 100’e yakın sporcu 2 gün boyunca yarışmaya devam edecek.Şehirde olduğu kadar köylerde de olağanüstü bir ilgi var.

Yeni sloganımız “Sahura kadar satranç” Kahvelerde oyun oynayan yetişkinleri açık alanlarda satranç oynamaya davet ediyoruz. KIZILTEPE SAHURDA SATRANÇ ETKİNLİĞİ Türkiye’de kendi alanında ilk ve tek .Kızıltepe, iddialı oyuncularla ,milli sporcularıyla satrancın merkezi olmaya aday.

Hikmet Usta,sınırsız çay,kahve,tatlı ve çiğköfte yapıp ,yerini satrançseverlere tahsis etti.

Ayrıca bizi yalnız  birakmayan Kızıltepe Kaymakamımız Mehmet Yüzer’e,Mardin Gençlik Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin’e,STK temsilcileri’ne ,güzide basın mensuplarına ,Kızıltepe’nin değerli esnafı Hikmet Ölçer’e ,sporcu ve aileleri ile görev alan hakemlerimize teşekkür ederiz.dedi.

Yarışmaların ardından katılımcılara mırra, çiğköfte ve tatlı ikramında bulunuldu.


 

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2019, 15:41

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER