banner113

Örnek Muhtar doğaya 200 bıldırcın saldı

Kızıltepe ilçesi Karaman Mahalle muhtarı Azalan bıldırcın ve keklik sayısını çoğaltmak, kene ve haşere ile mücadele amacıyla örnek bir davranışa imza atarak doğaya 200 bıldırcın saldı.

Örnek Muhtar doğaya 200 bıldırcın saldı

Mardin Kızıltepe ilçesine bağlı Karaman Mahallesi (Hamziyan Köyü) Muhtarı Nuri Demir, doğada bıldırcın ve keklik sayısının azalması sonucunda kırsalda çoğalan kene ve haşere ile mücadele etmek ve bıldırcın ile keklik sayısını çoğaltmak amacıyla kendi köyünde 50 erkek, 150’si dişi olmak üzere 200 adet bıldırcını doğaya salarak doğaya sahip çıkma konusunda örnek oldu.

 

Doğanın kirletildiği, sahip çıkılmadığı bir dönemde örnek bir davranış gösteren Karaman Mahalle Muhtarı Nuri Demir konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi, “ Dünyanın ekolojik sistemin de yaşanmakta olan mutasyon neticesin de köyümüz de ne yazık ki nasibini almıştır bu kötü gidişat ile mücadele etmek adına küçük de olsa bir girişim de bulunduk. Bizim start verdiğimiz bu hayırlı yolda inşallah köylümüz yetkililerimiz doğa sever hayvan sever ve ekolojik hayatın önemini benimsemiş herkesin bizi yalnız bırakmayacağından eminiz.”

Doğaya saldığı 200 bıldırcından sonra önümüzdeki süreçte doğaya kınalı keklik ve alabalığı salımında bulunacağını da belirten doğa sevdalısı Muhtar, “Azalan bıldırcın ve keklik popülasyonu nedeni ile kene ve haşere sayısın da yoğun bir yükselme var haşereler ile mücadele etmenin bir çok biyolojik yolu olmasına rağmen biz en etkili ve doğal yolu olan keklik ve bıldırcın sayısını yükseltme kararı aldık bu minvalde 150 dişi 50 erkek olmak üzere 200 bıldırcınımızı adapte süresini tamamladıktan sonra doğaya saldık bir sonraki hedefimiz kınalı keklik ve alabalığı salımı olacaktır. Emeği geçen ve destek veren tüm köylülerimize teşekkür eder bizi bu yolda yalnız bırakmayıp bize destek olup heyecanımızı artıran herkese teşekkür ederim.” Açıklamalarına yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2019, 15:43

Furkan

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yusuf Alaca
Yusuf Alaca - 5 yıl Önce

Harika bir hareket, doğa ana sana müteşekkir muhtarım, doğa sana bunun karşılığını mutlaka ama mutlaka verecektir. Helal olsun

SIRADAKİ HABER