banner113

AK Parti Milletvekili Demirkaya’nın Bayramı Mesajı

AK Parti Mardin Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Cengiz Demirkaya, Ramazan Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı. Demirkaya, mesajında; "Bayramlar sevincin ve mutluluğun paylaşıldığı barış, kardeşlik ve bereket ikliminin tüm benliğimizle hissedildiği çok özel günlerdir “.

AK Parti Milletvekili Demirkaya’nın Bayramı Mesajı

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında şunları kaydetti:

 “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının sonunda bayrama ulaşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz.

Bayramlar; sevinçlerin paylaşıldığı, toplumda sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygusunun kuvvetlendiği,  dargınların barıştığı, kin ve nefret duygularının sevgiye dönüştüğü, küçüklerin büyüklere saygı, büyüklerin küçüklere sevgi gösterdiği, hastaların ve akrabaların ziyaret edildiği, ihtiyaç sahiplerinin sevindirildiği, verilen hediyelerle gönüllerinin alındığı, birlik ve kardeşlik duygularının yeniden güç kazandığı müstesna günlerdir.

 

Bu özel günlerde aramızdaki mesafeleri kaldırarak, şefkat ve merhamet elimizi birbirimize uzatmalıyız. Varlık sebebimiz olan ve hayır dualarına har zaman muhtaç olduğumuz anne ve babalarımızı, aile büyüklerimizi, akraba ve komşularımızı bu günlerde ziyaret etmeli, çocukları sevindirmeliyiz. Öksüz, yetim ve engelli kardeşlerimizi ve onlara karşı sorumluluklarımızı da hatırlamalıyız.

 

Bayramlar, Rabbimiz tarafından sayısız nimetlerle donatılan dünyamızın bizlere emanet olarak verildiğini hatırlama, hırs ve bencilliğimizden arınarak, paylaşımlarımızı artırma iklimidir.

Bizler bayram coşkusu ve sevincini yaşarken, maalesef dünyanın birçok yerinde bu bayrama da boynu bükük,  gözleri yaşlı şekilde giren Müslüman kardeşlerimizi unutmamalıyız. 

Birbirimizi yargılamadan, sınıflandırmadan ve ötekileştirmeden gönül kapılarını birbirimize açmalıyız. ,

Bu duygu ve düşüncelerle, bütün vatandaşlarımızın ve İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyor, bu güzel bayram coşkusunun kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini, hem milletimiz, hem İslam âlemi, hem de insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını diliyorum.’’

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2019, 15:41

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER