banner113

Mardin’de Köy Yaşam Merkezleri Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Mardin'de kullanılmayan köy okulu binaları, köy yaşam merkezleri projesiyle ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim, ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülüyor. Köy yaşam merkezleri, öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunuluyor.

Mardin’de Köy Yaşam Merkezleri Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliği ile gerçekleştirilen projeyle, ulaşılabilir yaşam alanları oluşturulacak. Proje kapsamında ilk uygulama Samsun'da yapıldı. "Alanlı Recep Asal Matematik ve Tabiat Okulu" adıyla yeniden eğitim öğretime kazandırılan köy yaşam merkezi ile sürecin başladığını belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye'nin dört bir yanında köylerin kalbi olacak yaşam merkezleri inşa edildiğini duyurmuştu,

İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, Köy Yaşam Merkezleri projesi kapsamında Mardin'de gerçekleştirilecek çalışmaları yerinde incelemek üzere Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet BİLEN  ile birlikte Kızıltepe ilçesinde Kocalar, Ayaz, Akyüz, Belli, Otluca ve Yumaklı köylerini ziyaret etti.

Ziyaret edilen  okullar Köy Yaşam Merkezleri projesi kapsamında bakım, onarım ve donatım çalışmalarına başlandı. Okulların bakım, onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeniden eğitim öğretime açılarak köy halkının hizmetine sunulacak.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER