MARDİN BAHÇEŞEHİR KOLEJİ YARATICI YAZMA VE OKUMA ATÖLYESİ ARTIK ÇOK SESLİ...

Bahçeşehir Kolejileri kütüphane kültürüne yeni bir anlayış getirerek alışıldık sessiz kütüphane anlayışına hareket kazandırdı. Bahçeşehir Kolejileri, kütüphaneleri “Yaratıcı Yazma ve Okuma Atölyeleri”ne dönüştürüldü.

MARDİN BAHÇEŞEHİR KOLEJİ  YARATICI YAZMA VE OKUMA  ATÖLYESİ  ARTIK ÇOK SESLİ...
  Yaratıcı Yazma ve Okuma Atölyelerinde öğrenciler okudukları kitapları çeşitli oyunlar oynayarak ve drama çalışmaları ile canlandırarak kitap okuma saatlerini renklendiriyorlar.

          Bahçeşehir Kolejlerinde okuma saatleri içerisinde okunan kitaplarda öğrenciler arasında karakterlerin rol paylaşımı yapılarak ve canlandırmalarla okunulan kitabın içine girme amaçlanmıştır. Okuduğunu anlama ve kitap okuma alışkanlığını somutlaştıran bu etkinliklerle öğrenciler  özgüvenlerini geliştirirken aynı zamanda da sahne yeteneklerini, beden dilini kullanarak ifade güçlerini arttırmaktadırlar.

YAZAR MÜRÜVVET ADALI UYGUN’UN ATÖLYE ZİYARETİ…

        Bu amaçla Bahçeşehir Kolejlerinde sıklıkla yazarlar da konuk ediliyor. Bu hafta çocuk kitapları yazarı aynı zamanda kendisi de öğretmen olan Mürüvvet Adalı Uygun Mardin Bahçeşehir Kolejinin konuğuydu. 2.sınıf öğrencilerimizin okumuş oldukları “Ne İstiyorsun?” adlı kitabın yazarı olan Mürüvvet Adalı Uygun öğrenciler ile birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu sözcüklere sığdıramadığını ifade etti. Öğrencilerin kitap ve yazar hakkında duygularını yazdıkları mektupları okurken çok duygulanan ve gözyaşlarına hakim olamayan Mürüvvet Adalı en yakın zamanda tekrar Mardin’e geleceğini, öğrencilerin  ilgi ve yeteneklerinin desteklenmesi için bu etkinliklerin devamında gelecek olan diğer yazar arkadaşlarına öğrencilerin ilgisinden bahsedeceğini söyledi.

         Öğrenciler okudukları kitabın yazarı ile tanışıyor olmanın okudukları kitap ile ilgili oyunlar oynamanın heyecanı ve mutluğu içerisindeydiler. Mardin Bahçeşehir Koleji öğrencileri kitaptan sahneler canlandırırken çok eğlendiler. Eğlenirken içinde bulundukları öğrenme sürecinin kazanımlarının farkında değillerdi belki ama okuyan , okuduğunu anlayan bir nesil yetiştirme yolunda atılan bu küçük adımların öneminin çok büyük olduğunun farkındayız. Bu anlayışla Bahçeşehir Kolejleri  eğitimde her geçen gün daha iyi ve daha yenilikçi adımlar atmaya devam edecektir.

Mardin Bahçeşehir Koleji Müdürü Abdulhamit Akikol yapılan bu tür etkinliklerin öğrencilerin sosyal gelişimlerine önemli katkı sağladığını yıl boyunca farklı yazarların Yaratıcı Okuma Yazma Atölyesinde öğrencilerimizle birlikte olacağını bildirdi. Ayrıca, eğitim-öğretim yılının ikinci yarısında çeşitli tiyatro ve drama gruplarının Bahçeşehir Kolejine davet edileceği müjdesini de verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2012, 17:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER