banner113

Şeyh Selim Kümbeti ve Camii Restore Edildi

Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ yoğun Çabaları Sonucu Şeyh Selim Kümbeti ve Camii restore edildi.

Şeyh Selim Kümbeti  ve Camii  Restore Edildi

Milletvekili Akdağ yaptığı açıklamada; Bizim hedefimiz bizden öncekilerin bizlere bırakmış olduğu  medeniyet eserlerini vakıf mallarını asıllarına göre bizden sonra ki nesillere  bırakmaktır.Şeyh Selim kümbeti ve camii Şeyh Selim Mezarlığında bulunan tarih kokan nadir eserlerimizden bir tanesidir.O mahallede bulunan biç çok çocuğun adı Selim’dir.Buna kayıtsız kalmamız mümkün değildi.Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Mezarlık içinde bulunan Camii ve Kümbet aslına göre restore edildi, Kızıltepe’mize hayırlı olsun.

 Kızıltepe Tarihi Taş Köprüyü Karayolları mahareti ile restore ettik.

Tarihi taş köprü yapım işi uzun süre önce bitti, konum itibariyle ilçemizin merkezinde bulunan ve zergan deresi üzerine inşa edilmiş olan tarihi taş köprümüz eski güzel görümüne kavuştu. Tarihi Taş Köprüyü de  Karayolları Mahareti ile restore ettik, 5 gözlü köprünün zemini ve korkulukları tarihi yapısına uygun taşlarla döşenip, köprünün tadilatı için 7 kamyon mermere benzeyen Elâzığ taşı ve 16 ton kireç kullanıldı.

Kızıltepe Ulu camii aslına göre restore edilecek

Artuklular tarafından yaklaşık 820 yıl önce inşa edilen Kızıltepe Dunaysir (Ulu) Camisinin Restorasyonunu için proje Anıtlar Yüksek Kuruluna sonuldu, Proje onaylandıktan sonra ihale aşamasına geçilecektir.Ulu cami biz Müslümanlar için Kızıltepe ilçemizde bulunan tek tarihi sembolümüzdür.Ulu Camii restorasyonu için Sayın Başbakanımızdan talepte bulunduk, talimatı ile inşallah Kızıltepe Ulu Camii eski tarihi görüntüsü ve yapısına kavuşacaktır.

Mardin Kalesi restore edilecek

Son 50 yıldır sivillere kapatılarak askeri bölge ilan edilen 3 bin yıllık tarihi Mardin Kalesi, yapılacak restorasyondan sonra halkın ziyaretine açılacak.Tarihi kent ve marka şehir olacak bir il Kalesiz olmaz dedik. Yaklaşık 20 milyon liraya mal olacak restorasyon çalışmalarını Mardin Valiliği denetliyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2014, 10:00

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER