banner113

Çev-Gön Başkanı Çakar’dan Başkan Türk’e Ziyaret

Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’e çevre ve Ekolojiyla ilgili hazırladığı “İlçemizin Kanayan Yaraları” adlı bir raporu sundu.

Çev-Gön Başkanı Çakar’dan Başkan Türk’e Ziyaret
Raporda, Zergan Deresi’nin ıslah edilmesi, ilçesinin adını aldığı tepe şuanda sit alanı oldu, ama tepe yutuldu.Tepenin tarihi eser görünümü kayboldu. Şimdi sit alanı oldu ama ne fayda… Taş Köprü, Ulu Camii ve Şah Kulu Bey Kümbeti’nin bakıma alınması, Tanıtım Levhalarına özen gösterilmesi, Otopark sorunun çözülmesi, Çarpık kentleşmeye izin verilmemesi talep edilirken, mezarlıkların pislik yuvasına döndüğüne, ağaçların bakımsızlıktan kuruduğuna dikkat çekiliyor.İlçemizde umumi tuvaletlerin olmaması büyük bir eksiklik ayrıca ilçemizde bulunan Kilisenin onarılması ve parkların kendi haline terk edildiğine vurgu yapılan raporda, Kızıltepe- Mardin karayolunun ölüm yoluna dönüştü ifade ediliyor.

Daha önce buna benzer bir raporu Kızıltepe Belediyesine sunduklarını hatırlatan Çakar, ancak belediyeden şuan kadar bir yanıt alamadıkları için raporu genişleterek Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk’e sunduklarını söyledi.

İlçenin sorunlarını sürekli takip ettiklerini ifade eden Çakar, raporda çevre ile ilgili tüm sorunların var olduğunu ve bu sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi.Bu raporun tam metni Kızıltepe Belediye eş başkanlarına da gönderildi. Pek yakında kendileriyle görüşüp, rapor ile ilgili bilgi sunacağız.Bu raporumuzun takipçisi olacağız.dedi.

Raporu inceleyen Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, yapılan ziyaretten dolayı ÇEV GÖN Başkanı Menduh Çakar’a bugüne kadar yaptığı çevreci girişimleri yakından ilgiyle takip ettiğini belirtti ve Çakar'a yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür etti.

Ahmet Türk, “Bu gibi konularda hassasiyet gösteren kurumların bizim için önemlidir. Ancak demin önce Kürtçe de ifade ettiğim gibi biz belediye başkanlığına geldiğimizde büyük sıkıntılarla karşılaştık. Özelikle Valinin başkanlığında kurulan ‘Tasfiye Kurulu’, Özel İdare bize devredilmesine rağmen bütün mallarımızı, arsalarımızı hazineye devretti.

Aslında Büyükşehir Yasası’yla burada halk cezalandırılmak istenmiş. Ankara, İstanbul, İzmir gibi geliri büyük olan belki ayakta kalabilir, ancak kırsal kesimi geniş olan belediyeler başarılı bir çalışma yapmalarına imkân yok. Tabi bu bizim için mazeret değildir. Üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışacağız.” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından görüşme basına kapalı olarak devam etti.

Çevre Gönülleri Derneği’nin Mardin Büyük Şehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’e Verdiği Kızıltepe Çevre Raporu “İlçemizin Kanayan Yaraları” Adlı Raporu Tam Metni Aşağıdadır…

İLÇEMİZİN KANAYAN YARALARI

Bizler Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği kısaca Çev-Gön olarak isimlendiriyoruz. İlçemizin sorunlarını sürekli takip etmekte, çevre ve ekoloji konusunda çevreye duyarlı insanlar olarak da tüm sorunlarımızı belediyemize ve ilgili yerlere iletmekte ve yeri geldiği anda da basın yolu aracılığı ile dileklerimizi halkımızla paylaşmaktayız.

Daha önce buna benzer bir raporumuzu “Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği’nin Önerileri” adlı bir rapor ile 2011 de ve en son 23.07.2013 tarih ve 04 sayı ile iadeli taahhütlü olarak Kızıltepe Belediye Başkanlığı’na gönderip sunmuştuk.

Ancak belediyeden şu ana kadar herhangi bir yanıt alamadığımız için raporumuzun kapsamını biraz daha genişleterek Kızıltepe Belediye başkanlığına basın yolu ile halkımıza ve Mardin Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Türk’e iletmek istiyoruz.

Sayın Başkanımızın insan haklarına ve çevreye olan duyarlılığını bildiğimiz için önerilerimizi dikkate alacağını biliyor ve önerilerimiz konusunda gerekli hassasiyeti gösterip bizlere çevre konusunda yardım edeceğini umut ediyoruz.

Derneğimiz sayın Ahmet Türk’e olan güvenini daha önce pek çok platformda dile getirmişti ve bu güvenin katlanarak devam edeceğini bildiğimiz için bu raporumuzu basınla paylaşmak istiyoruz. Ümidimiz bu raporla bir nebze de olsa kurum ve kuruluşların dikkatini çekerek çevreye olan ilgiyi arttırmaktır.

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneğinin çalışma faaliyetlerini sizinle kısaca paylaşmak istiyoruz:

Derneğimiz gerek Kızıltepe ilçemizde gerekse de Kızıltepe dışında yapılan çevreye yönelik her türlü toplantı, konferans ve panellerde sürekli olarak ilçemizin giderilmeyen ya da göz ardı edilen sorunlarını masaya yatırmış, bu sayede sorunları gündem konusu haline getirerek bir nebze de olsa bir farkındalık yaratmıştır bu genel sorunlarımızı ayrıca her yıl 5 Haziran dünya çevre günü etkinliklerinde basın yolu ile halkımıza anlatmaktayız.

Belediyemizin kısıtlı imkânları nedeniyle yaşadığı sıkıntılar ve ayrıca belediye başkanımız Sayın Ferhan Türk’ün ve birçok belediye çalışanının özellikle de tutuklanma sürecinde elinin kolunun bağlı kalmasının yarattığı olumsuzluklar gerek yaptığımız eylemler ki bunun en güzel örneği Kızıltepe Çev-gön olarak belediye önünde yaptığımız Kara Perşembe Açıklaması’dır, en etkili şekilde tüm yerel ve ulusal basında dile getirilmiş ve pek çok okuru bulunan Azadiya Welat gazetesinde ise manşetten verilmiştir.

Derneğimizin önemli çalışma alanlarından biri Zergan deresi’nin temizlenmesi ve ıslahı ile hastalıklardan ve mikroptan uzak bir güzelliğe kavuşturulması çabasıdır. Derneğimiz Zergan deresi konusunda sürekli olarak belediyenin yanında yer almış ve gerekli desteği vererek çeşitli önerilerini belediyeye iletmiştir.

Belediye başkanımız Sayın Ferhan Türk ile başkan vekili Sayın Şerife Alp Derneğimizi ziyaret etmişler kendilerine ilçemizle ilgili brifing verilmiştir ayrıca kendileri bizi ev ziyaretinde bulunmuşlar gerekli öneriler sunulmuştur. Zergan deresi için imza kampanyaları yaptık Ayrıca Zergan deresi derneğimiz tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri esnasında tekrardan gündeme getirilerek insanların dikkati çekilmeye çalışılmıştır.

Halkımızın desteği ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile bu çalışmalarımızın da katkılarıyla Zergan deresi konusu şu anda ihaleye sunulmuştur ve en kısa sürede buna yönelik olumlu çalışmaların başlayacağına yönelik ümitlerimiz devam etmektedir. Yanlınız zergan yanları kamulaştırılmadı ve ayrıca son dönemlerde derenin sıfır noktasında binalar yapıldı buna nasıl ruhsat verildi buna anlam veremiyoruz.

Derneğimizin önemli çalışma alanlarından biri de Diyarbakır Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz ortak çalışmalarımızdır. Diyarbakır eski Belediye Başkanı Sayın Osman Baydemir bizi makamına davet etmiş çevre ve ekoloji konusunda fikirlerimizi dikkatle dinlemiş tam destekle yanımızda olduğunu bildirmiştir. Bundan aldığımız destek ve güçle Diyarbakır’da derneğimiz çevre ve ekoloji toplantılarının vazgeçilmez –daimi- üyesi olmuştur.

Bu toplantılar esnasında yaptığımız öneriler Ahmet Türk derneğimizi iki sefer ziyaret etmiştır sorunlarımızı kendilerine sunmuşuz hata Sayın Ahmet Türk kendisine sunduğumuz Termik santaral için konuyu meclisede taşıdı Ayrıca bölgesel olarak da Batman’da bulunan pek çok dernekle ortak çalışmalar yapılarak Hasankeyf’in sular altında kalmamasına yönelik pek çok faaliyetlerimiz halıhazırda devam etmektedir.

Yukarıda çok az örneklerini sıraladığımız çalışmalarımız dışında yararlı olacağını düşündüğümüz bazı etkinlik alanlarını da dile getirmek istiyoruz.

Gerek haksız tutuklamalar Rojava Roboski Mısır ve İran’da yapılan idamlar ve enson SOMA faciasınedeniyle biz Çevgön olarak bu yılki 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliklerimizi iptal etik. tepkimizi göstermişiz olmamıza rağmen de olsa, olumsuz başka faktörler belediyemizle aramızın soğumasına dolayısıyla da halkımızın da destek verdiği birçok önerilerimizin dikkate alınmamasına neden olmuştur.

Bunların giderildiğini düşünerek bazı farklı önerilerimizi sizlerle bir kere daha paylaşmak istiyoruz.
İlçemizin adının da kendisinden gelen tepenin sit alanı olması için derneğimiz 4,5 yıllık bir çaba harcamıştır; ancak bu önerilerimiz dikkate alınmayıp tarihi alanı yok edercesine bir yapılaşma içine girilmiştir.

Tepe adeta yutulmuş ve buna kurumlar seyirci kalmıştır. Derneğimiz bu tarihi tepenin hunharca istimlak edilmesine karşı olup bu doğa vahşetine yol açmaya izin ve ruhsat verenlerin kim olduğunun basına bildirilmesini istemektedir.

Önerilerimizi tepe için bu 5 yıldır belediyeye ilettik sit alanı olması için o günden beri tepenin 4 etrafında binalar yapılmaya başladı tepe yutuldu işgal edildi ondan sonar sit alanı oldu bundan sonar sit alanı olmuşsada feyda etmez çünkü tepe özeliğini kayp eti tarihi tepe görünümü giti buna sebeb olan izin ve ruhasat verenler halkımızı ve yeni büyük şehir belediyesi sahip çıksın bunun araştırılmasını istiyoruz.

Ayrıca derneğimiz ilçemizin tarihi güzelliklerinden olan Taş köprü ulucami ve Şahkulubey Kümbeti için yıllardır çaba sarf etmekte bu değerli mirasların bakıma alınıp korunması için mücadele etmektedir. Çabalarımız biraz olsun netice vermiş ve Taşköprü ulucami uzun uğraşlar sonucunda onarıma alınmıştır.

Şahkulubey Kumbeti için de faaliyetlerimiz devam etmektedir ve ümit ediyoruz ki en kısa zamanda bu değerli mirasımız da hak ettiği değeri görerek gerekli korumayı alacaktır.

Derneğimizin duyarlı olduğu bir başka konu da ilçemizin giriş ve çıkışlarında tanıtım levhalarınıngerekli özenle hazırlanmamasıdır. Her yıl bu konu defalarca gündeme getirilmesine rağmen iletilen raporlar belediyemiz tarafından muhatap alınmamakta ve ilçemiz bu değerden yoksun bırakılmaktadır.

Bu tavra bir anlam verememekteyiz. Bu konunun bir an önce dikkate alınmasını umuyoruz. Ayrıca dükkânların ünündeki eşyaların indirilmesi kaldırım işgaline son verilmesi gerekir.

Motosiklet ve bisikletlerin durumu için caydırıcı cezaların verilmesi özgürlük meydanının görünümünü kütü bir imaj veriliyor orada konaklanan halkı rahatsızı etmektedirler.

Vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve hatırlatmak için uyarıcı levhaların konulması lazım çevremizi temiz tutalım yerlere çöp ve izmarit atmayalım ilçemize çevreye ve doğaya sahip çıkalım gibi tabelaların konulması iyi olur.


Dikkate değer bir diğer konu ilçemizde yaşam savaşı veren Surp Kevok Ermeni Kilisesi’dir. Yıllara meydan okurcasına ayakta kalmayı sürdürmüş olan bu kilisemiz yıllardır tarımda zirai ilaçların ambarı olarak kullanılmaktadır. Bu değerli yer konusunda 3 yıl önce Kızıltepe KESK binasında bir toplantı yaparak konuyu gündeme getirmiştik. Bu kilise konusunda belediye başkanına bilgilendirmede bulunmuştuk.

Tepe ye bitişik tepe ve Buranın tarihi değerine dikkat çekip restorasyonu ve korunması konusunda ve ayrıca tanıtımı konusunda önerilerimizi sunduk. Ancak şu ana kadar yetkili bir kurumdan herhangi bir ses seda çıkmadı. En kısa zamanda bu konuda yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Aksi takdirde konuyu daha üst makamlara çıkarmayı düşünüyoruz. Zaten Anadolu Ajansıyla yaptığımız röportaj da tepe ve kilise durumunu ortaya koymaktadır.

Derneğimizin sorun olarak gördüğü ve gün geçtikçe içinden çıkılmaz hal alan bir başka önemli konu da çarpık kentleşme sorunudur. Hâlihazırda zaten denizde kum misali olan yeşil alanlarımız çarpık kentleşme neticesinde gittikçe azalmakta ciğerlerimiz yavaş yavaş elimizden alınmaktadır elverişli verimli topraklarımızı betonlaştırıyoruz buna seyirci kalıyoruz.

Bazı rant sahipleri birkaç kuruşluk çıkar için bu yeşil alanları beton yığınlarla değiştirme çabası içindedir. Derneğimiz 5-6 yıllık bir süredir çarpık kentleşmeyi pek çok platformda dile getirmektedir. Hazırlanan pek çok rapor öncesinde defalarca belediyemize sunulmuştur.

Bununla da kalınmayıp bu betonarme binalar yerine büyük bir barış parkı yapılması hususu sık sık derneğimizce afişlerle halka da duyurulmuştur. Biz Çev-Gön olarak.Diyoruz binalara ruhsat verilirken alt katlara oto park yada taziye evlerinin durumunda gündeme alınırsa iyi olur, yani her mahalleye bir oto park ve taziye evi olursa iyi olur…

Kızıltepe ilçesinin önemli bir sıkıntısı da aslında çok basit bir şey görünmesine rağmen umumi tuvaletin olmamasıdır. Bu hususta 5 yıldır bas bas bağırmamıza rağmen herhangi bir netice almamış bulunmaktayız. Basit ama çok ciddi olan bu sorun bir an önce halledilmelidir.

Sayısı gün geçtikçe artan motorlu taşıtlar ilçemizde bir başka ihtiyacı gündeme getirmiştir ki budaotopark sorunudur. Özellikle sabah ve ikindi vakitlerinde çarşıda gezmek isteyen insanlar yoğun taşıt fazlalığı nedeniyle adım atacak yer bulamamaktadır. Belediyemizin özellikle bina ruhsatı verirken otopark yapma şartını da dikkate almasını istiyoruz.

İlçemizde bilinçsiz şekilde gelişigüzel yapılan semt pazarları trafiği altüst etmekte oraya buraya savrulmuş sebze arabaları ve kasalar semt pazarlarının yapıldığı gün zaten sıkışık olan trafiği daha da çekilmez hale getirmektedir. Bu semt pazarlarını planlı bir şekilde trafiği rahatlatacak bir tarzda yapılmasını istiyoruz.

Dini açıdan büyük bir öneme sahip olan ve değerli pek çok varlığı içinde barındıran mezarlıklar artık mezarlık olmaktan çıkıp pislik yuvasına dönmüş bulunmakta ağaçlar bakımsızlıktan kuruma aşamasına gelmektedir.

Ayrıca bu dini yerler gece vakitlerinde ise tinerci ve madde bağımlılarının yuvası haline dönüşmektedir. Sık sık basın aracılığı ile dile getirsek de bu sorun hala kanayan bir yara olarak canımızı acıtmaktadır.

Pek çok parkımız bulunmasına rağmen son zamanlarda bu parklar kendi haline terk edilmiş durumdadır. Temizlik çevre ve ekolojiyle ilgili halkı bilinçlendirmek için herhangi bir uyarı tabela bulunmamaktadır.

Gerek güvenlik gerekse de temizlik açısından pek çok sıkıntıyı barındıran bu parklarda erken saatler de dahi halk rahatlıkla dolaşamamaktadır. Belediyenin burada kalıcı bir yaptırımı olacak güvenlik elemanı bırakması zorunludur. Hatta gerekirse madde bağımlıları için bir güvenlik timioluşturulmalıdır.

Sorun olarak gördüğümüz ve pek çok çevre dostunu korkutan bir sorun da ilçe sınırları içinde yer alantermik santrallerdir.

Eroğlu köyünün yanında bulunan termik santral için bizler Kızıltepe Çev-gön olarak çalışma ve faaliyetlerimizi yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz. Pek çok rapor hazırlamakta ve yeri geldiğinde sorumsuz yetkilileri en sert şekilde uyarmaktayız.

Çalışmalarımız neticesinde Mardin Vali Yardımcısı duyarlılığını göstermiş ve adı geçen termik santrale filtre taktırmadığı için yüklü para cezası verilmesini sağladı. Hatta ceza makbuzlarını bizzat derneğimize ilettiler.

Ancak biz bu konuda daha duyarlı olunmasını para cezasının yeterli olmadığını gerekirse bu zehir yuvasının kapanmasını istiyoruz.

Canlılar için büyük tehlike arz eden bu santralin TTB tarafından denetlenmesini ve raporla herhangi bir zararının olmadığının tespitini istiyoruz. Şahsınızda bu işin takipçisi olacağımızı bildiririz. Son dönemlerde ilçemizde artan baz istasyonları bizi endişelendiriyor.

Son yıllarda sıkıntı arz eden bir diğer konu da ilçemizin Cumhuriyet ve Turgut Özal Mahallelerinde etrafa yayılan zararlı kimyasal kokudur. Bu mahallelerde yaşayan insanlar koku nedeniyle çok büyük sıkıntı yaşamaktadır.

Kokuya sebep olan halkın sandığının aksine Zergan Deresi değil Mardin Sanayi Sitesi’nden gelen kimyasal atıkların dere boyunca akarak yarattığı kokudur. Atıklar herhangi bir işleme tabi tutulmadan salındığından zehir olarak akmaktadır. İnsanlıktan nasibini almamış bu kişiler insan hayatını hiçe saymakta ve büyük bir tehlikeye yol açmaktadırlar.

Pek çok bulaşıcı ve tehlikeli hastalık bu kimyasal atıklar nedeniyle yoğun yerleşim yerlerinde kol gezmektedir bu durum hal olmasa biz Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği olarak hukuksal olarak suç duyurusunda bulunacağız. 3 yıl önce Mardin TTB Başkanı Kamuran Yıldırım’a bu hususta bir rapor sunduk, başkan bizi ciddiye almadı ve herhangi bir çalışmada bulunmadı.

Belediyemiz de bu hususta duyarlı davranmış gerek halkla yapılan görüşmede gerekse de yaptıkları çekim CD’lerini kendilerinde alarak Çev-gön benim aracılığımla Mardin Belediyesi’ne iletmesine rağmen herhangi bir faaliyetin olmadığı görülmektedir. Bu konuyla ilgili iki sefer Mardin belediye başkanında randevu istedim cevap bile vermediler muhatap almadılar niye bezimle görüşmek istemediler.

Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Ahmet Türk’ün bu konuda duyarlı olup gerekli yardımı ve faaliyetleri başlatıp bu çığlığa kulak vereceğini düşünüyoruz.

Yıllardır yaşanan kazalar nedeniyle bir ölüm yoluna dönüşen Kızıltepe-Mardin Yolu herkes için bir kâbusa dönüşmüş bulunmaktadır ne alt geçitler ne üst geçitler bulunmamaktadır. Geçen süreçte sayısız genç, yaşlı, çocuk bu ölüm yolunda hayatını kaybetti.

Bir türlü bitmeyen yol beraberinde alt ve üst geçit sorununu da doğurmuştur. Her ne kadar karayollarının çalışma sahasında olsa da belediyemizin de bu konuyu gündeme alıp aktif şeklide takipçisi olmasını istiyoruz. Unutmayalım ki yarın öbür gün bu yolda hayatını kaybedecek olan bizim de sevdiğimiz birileri olabilir.

Kızıltepe ilçemizin adı sınavlarda kopya çekildiği iddiasıyla gündemi işgal etmektedir. İlçemiz bu damgayla cezalandırılmış ve pek çok gencimiz sınav yeri konusunda sıkıntı yaşamaktadır.

Bu konuya duyarlı olan derneğimiz imza kampanyası başlatmış toplanan 18 bin imza ile üst makamlara başvurulmuştur.

Derneğimizin gösterdiği aynı duyarlılığı sizin de gösterip öğrencilerin yaşadığı bu mağduriyet konusunda yardımcı olmanızı istiyoruz.
İlçemize fakülte ve yüksekokul istiyoruz ilk imza kampanyası biz çev-gön olarak 4 yıl evvel yaptık haberin linki aşağıda okuyabilirsiniz.

Kızıltepe Çev-gön olarak tüm faaliyet ve çalışmalarımız basından takip edebilirsiniz şu anda ilçemizde bir fakülte yapılması için son gelen duyarlı kaymakamımız sayın Erdoğan Turan Ermişyoğun çabalarıyla gündeme alınmıştır bizler çevreci ve STK Platformu olarak daima kendisini destekleyeceğimiz bildirmekteyiz..

Her yıl anızlarla ilgili bildiri, çalışma ve faaliyetlerimizi yenilenmesine rağmen hala Anız yangınları yapılmaktadır bununla ilgili kurum ve kuruluşların önlem alınmasını talep ediyoruz..

Duyarlı olduğumuz ve çok önem verdiğimiz bir konu da madde bağımlılığıdır. Gün geçtikçe artan sayısı ile madde bağımlıları ilçemizde gündemi işgal etmektedir. Gerek belediyeden gerekse de kaymakamlıktan bir bina sözü alsak da 6 yıldır herhangi bir netice alamamış bulunmaktayız.

Dileğimiz verilen sözlerin tutulup kötü alışkanlıklara alışmış olan gençlerin bir an önce normal yaşantılarına dönmeleridir. Bu hususta gerek belediyeni gerekse de kaymakamlığın ve ayrıca emniyet müdürlüğünün duyarlı olmasını bekliyoruz ve söz verildiği gibi tam teçhizatlı araç ve gereçlerle donatılmış bir madde bağımlıları binasının yaptırılmasını istiyoruz.

Derneğimiz bu önemli konuya çok önem vermektedir. Madde bağımlılığı husussunda duyarlılığımızı ilçemizde açılan Madde Bağımlıları Derneği’nde başkan yardımcılığı görevi ile yürütmekteyim. Dernek çalışmalarını Mardin Ömür Boyu Sevgi Derneği ile birlikte sürdürmektedir. Bu konuda aynı duyarlılığı adı yukarıda geçen kişi ve kurumlardan da görmek istiyoruz.

Hiç değilse açılacak bir “Rehabilitasyon Merkezi” veya “Barınmaevi” ile desteklerini bekliyoruz. Bu yerler aracılığı ile eğitici uzmanların yardımı sayesinde gençlerimizi yeni başlangıç yapıp hayata yeniden başlayacaklarını düşünüyoruz.

Bu gençlerin aileleri ile yapılacak görüşmelerin ve eğitim programlarının onları yeniden hayata döndüreceğini düşünüyoruz. Bu konuda belediye, kaymakamlık, emniyet ve STK’ların ortak hareket etmesi gerekmektedir. Her şey gençler için.

Tüm bu etkinlik alanları faaliyet ve çalışmalarına rağmen derneğimiz yine de kendini yeterli bulmamakta ve eksiklerini gidermek için sürekli çalışmaktadır.

Bu hususta her türlü eleştiriye ve sizden gelecek her türlü öneriye açık bulunmaktayız bu konuda her basın açıklamlarımıza etkınliklerimize bize destek veren Kızıltepe halkı Qoser halkına sivil toplum kuruluşları ayrıca Kızıltepe STK Platformunun derneğimize verdiği destek ve her zaman bizi yanlınız bırakmayan başta başkan Mehmet Şerif Öter, yönetim kurulu üyeleri ve genç STK gençlerini buradan teşekkürlerimizi iletmekteyiz..

son seçimlerde Mardin büyük şahir ve Kızıltepe Belediye eş başkanlarına başarlılar dileyerek bu yeni eş başkanların bu raporumuzu ve halkımızın talepleri cidiye alarak gereğinin yapacaklarına gövenimiz vardır.

Siz duyarlı insanlar sayesinde eksikliklerimizi en aza indirme çabası içindeyiz. Derneğimiz insanı ile çevresi ile yaşanabilir bir Kızıltepe için mücadele etmektedir. Biz Kızıltepe’nin sorunları için amadeyiz.

Menduh Çakar

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2014, 09:47

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER