banner113

USTAD: Gezi Parkı Eylemi Yeni Türkiye’nin Tarihsel Dirilişinin Kanıtıdır.

Tamamen masum ve çevreci bir protesto ile başlayan Gezi Parkı eylemleri, ideolojik olmaktan da öte, dış ülkelerin çıkarlarını koruyan bir eyleme dönüşmeye başlamıştır.

USTAD: Gezi Parkı Eylemi Yeni Türkiye’nin Tarihsel Dirilişinin Kanıtıdır.

90 yıllık cumhuriyeti demokratik görünümlü bir saltanatla yönetmeye çalışan jakoben azınlık ve onların eli ile ülkenin kaynaklarını sömüren ülkeler, Anadolu insanı üzerindeki baskıların son bulmasını hazmedememiştir.

Eylemlerin seyri gösteriyor ki,  son 10 yılda yapılan tüm operasyonlara rağmen medya, iş dünyası ve devletin derinliklerindeki statükocu yapı hala varlığını sürdürmektedir.

Suriye’de 2 yıldır yaşanan insanlık trajedisine kınama mesajı göndermekten aciz ülkeler, yeniden şekillenecek dünya politikasında yerini alacak Yeni Türkiye’ye karşı hazımsızlıklarını gezi parkı eylemlerine ilişkin art arda yaptıkları açıklamalarla açık bir şekilde göstermişlerdir.

Özellikle çözüm sürecine girdiğimiz bu günlerde farklı bir toplumsal dizayn ve korku psikolojisi ile siyaseti şekillendirmek suretiyle geçmiş günlere dönülmek istenmektedir.

Neoconlar, İsrail, Esed rejimi ve onunla aynı  tastan su içen  AB(D), İngiltere, Fransa, Almanya’daki  emperyalist aktörler,  Anadolu insanının kendisini yönetme iradesini zayıflatmak, 100 yıldır kaybettiği hakkını aramasına mani olmak için aynı çıkarlara hizmet eden işbirlikçi yapıyı kullanarak kaos ortamı oluşturmaktadır.

Bu olayların, IMF borcunun bittiği, çözüm sürecinin başarıyla yürütüldüğü, Türkiye’nin bölgesel güç ve küresel aktör olmaya başladığı bir sırada patlak vermesinin (masum çevre hareketi olarak başlayan gruplar hariç)  iyiniyetle açıklanır bir  tarafı kalmamıştır.

Gerek İsrail’in heyecanlı bekleyişi ve bu yöndeki yorumlar, gerekse batı basınının isyana teşvik edici yayınları, son olarak ta  Avrupa parlamentosunda alınan karar bütün niyetleri ortaya koymuştur.

Uluslararası ittifakın kendisini AP üzerinden göstermeye başladığı bu günlerde bunun farkına varmak, bu ittifakın kirli oyunu sürdürmesine, başlayan kardeşlik ve huzur sürecini baltalamasına,  emperyalizmin iç siyaseti dizayn  etmesine mani olmak herkesin sorumluluğu olmuştur.

Türkiye’nin son yıllarda hızlanan demokratikleşme sürecinin ardından başlayan eylemlere ilişkin uluslararası ittifakın açıklamaları Yeni Türkiye’nin tarihsel dirilişinin kanıtı olmuştur.

Buna verilecek en iyi cevap yeni ve sivil anayasanın bir an önce çıkartılması olacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2013, 00:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER