banner113

Kızıltepe Belediyesinin ‘Kahve Bahane’ Projesi Devam Ediyor

Kızıltepe Belediyesi ‘Kahve Bahane’ projesi kapsamında mahalle sohbetlerine devam ediyor

Kızıltepe Belediyesinin ‘Kahve Bahane’ Projesi Devam Ediyor

Kızıltepe Belediyesi hayata geçirdiği ‘Kahve Bahane’ projesiyle kadınlara, çocuklara ve yaşlılara yönelik çalışmalar yapmakta, onların şikâyetlerine ve sıkıntılarına ortak olmaktadır. 4 ayda 10 kırsal ve merkez mahalle ziyaret edilip 925 kadın, 366 erkek, 950 çocuğa hizmet verilip 64 hane ziyaret edildi. Evinden çıkamayan yaşlılara bakım hizmeti verilerek yaşlı bakımı gerçekleştirildi. Ayrıca KETEM, kanserden korunmak ve riski azaltmak, erken teşhisin önemi, kadınlara aile planlaması ve doğru emzirme yöntemleri hakkında bilgiler vermektedir.

Gidilen kırsal ve merkez mahallelere; Kanser Tarama Merkezi (KETEM), yaşlı bakım ekibi, erkekler ve kadınlar için kuaför, mardinmasa/ Kızıltepe ekibi, kreş ekibi, diyetisyen, psikolog ve müftülükten atanan din görevlisi olmak üzere on kişilik ekip ile gidilmektedir. Ayrıca Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ Eşi Ayşe ODABAŞ da eşlik etmektedir. Gidilen son kırsal mahalle sohbetine Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ da katılarak kadınlarla sohbet etti.

‘Kahve Bahane’ projesiyle birçok vatandaşımıza ulaşma şansı elde ettik diyen ODABAŞ: “ Kalabalık bir ekiple bu çalışmayı yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın sorunlarına, isteklerine, taleplerine çözüm bulmak bunları karşılayabilmek bizleri mutlu etmektedir. Bizler belediye olarak her zaman yanlarındayız.” dedi.

Gidilen kırsal ve merkez mahallelerde Mardinmasa /Kızıltepe ekibimiz kadınların ve yaşlıların şikâyetlerini almaktadır. Alınan şikayetler ilgili birimlere iletilerek çalışmalara başlandı. Talepler üzerine halk eğitimle irtibata geçilip çeşitli kurslar sağlanmaya çalışılmaktadır. Çocukların isteği üzerine 3 köye çocuk oyun grubu yapıldı. Tüm bunların yanında gidilen kırsal ve merkez mahallelerde, kız çocuklarının okuması için ailelerle görüşmeler yapılarak kız çocuklarının okuması için adımlar atıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2017, 23:18

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER