banner113

AK PARTi İL BAŞKANI DÜNDAR MUHTARLARLA İSTİŞAREDE BİR ARAYA GELDİ

K Parti Mardin İl Başkanı mehmet Ali Dündar, “Sorumlu kişilerin bir araya gelip memleketin sorunlarını masaya yatırması, kendi mahallinin sıkıntılarını görmesi ve bu arada yapılması gerekenler konusunda bir noktaya gelinmeye çalışılması bölgemiz ve ülke çıkarları açısından çok önemlidir”.

AK PARTi İL BAŞKANI DÜNDAR MUHTARLARLA İSTİŞAREDE BİR ARAYA GELDİ

AK Parti Mardin İl Başkanlığı gündemi değerlendirmek, kalkınma, ulaşım, alt ve üst yapı çalışmaları, ilçelerin ve kırsal mahallelerin sorunlarına ilişkin konuları istişare etmek amacıyla İlçe muhtarlarıyla bir araya geldi.


Muhtarlarımızla tekrar bir araya gelmenin Mardin açısından büyük önem arzettiğini dile getiren AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, “Bölgeyi daha iyi bilen, sorunları tespit edip çözümü noktasında daha hassas davranan muhtarlarımızla daha fazla bira araya gelmeyi arzuluyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçlerde sizlerle daha sık bir araya gelmeye çalışacağız. Sizler kendi mahalleleriniz nezdinde Mardin’den yükümlüsünüz. Bizler de aynı şekilde bu sorumlulukları taşıyarak Mardin’i en iyi hale getirme noktasında sorumluyuz. Sorumlu kişilerin bir araya gelip memleketin sorunlarını masaya yatırması, kendi mahallinin sıkıntılarını görmesi ve bu arada yapılması gerekenler konusunda bir noktaya gelinmeye çalışılması bölgemiz ve ülke çıkarları açısından çok önemlidir”.

Değerli muhtarlarımız sizler yönetme ve idare etme sisteminin içerisinde yer alıyorsunuz. Sizler çok onurlu kutsal bir görevi icra ediyorsunuz. Bu görevi icra ederken Allah’ın yardımının üzerinizden eksik olmamsını temenni ediyorum. Sizlerinde bildiği üzere yeni bir sürece girdik. Bu süreçte de yine muhtarlarımız bu sürecin iyi yönetilmesinde ve vatandaşlarımıza fayda sağlamasında ana etken rolünü yine sizler üstleneceksiniz. Onbir ay önce Mardin’e kayyum atandı. İlçelerimizin büyük bir kısmında ve Büyük Şehir Belediyemizi şua an kayyum yönetiyor. Kayyumlar geldikten sonra Mardin merkez, ilçeler ve kırsal kesimerimizde bazı eksiklerin olduğunu tespit ettik. Bu eksiklerin bir an önce bitirilmesi konusunda hükümetimizle beraber, özellikle bakanlarımızın yoğun gayretleriyle kayyumların sizlere ve sizin seçmenlerinize daha iyi hizmetler sunabilmesi için çok yoğun programlar gerçekleştiriyoruz. Bu kısa sürede sosyal ve kültürel bir çok alanda hızlı hizmetler gerçekleştirildi. Mardin merkez ve bazı ilçelerimiz kısa sürelerde bitirilmesi arzulanan yoğun çalışmaların içine girdi”.

Dündar, “Mayıs ayından itibaren özellikle kırsal bölgelerimize hizmet götürme adına çok yoğun bir çalışmanın yapıldığına şahit oluyoruz. Mardin bölgemizin en ücra yerlerine kadar yol yapım çalışmalarının ve diğer hizmetlerin gittiğini görmekteyiz. Daha önce sadece siyasi olarak hareket eden bir yönetim şeklinden çok, şu anda herkesi kucaklayan, şu yada bu parti ayırımı yapmadan çalışmalarını sergileyen bir yerel yönetime sahibiz. Vatandaşımız bu hizmetleri yerinde görebilmekte ve gözlemleyebilmektedir. Nüfusu 500’ün üzerinde olan tüm kırsal mahallelerimizin alt yapı ve temiz su çalışmaları tamamlanacaktır. Daha sonra kırsal mahallelerimizin parke çalımalarına geçilerek o köylerimizin toz, toprak ve çamur içinde kalmalarının önüne geçilecektir. Sosyal yaşam alanlarımızı kapsayan 300 adet taziye evimizi kırsal mahallelerimize inşallah kazandıracağız”.

2019 seçimlerine kadar kayyum belediyelerimizden Mardin adına her türlü çalışma ve hizmeti alacağını belirten İl Başkanı Dündar, “Bu konuda Vali ve Başkan Vekili Sayın Mustafa Yaman’a çok teşekkür ediyorum. Kendileri hizmet konusunda hiçbir çalışma ve harcamadan kaçınmamış, geri durmamıştır. Aynı şekilde ilçe kayyum belediyelerimize de teşekkür ediyorum. Onlarda bölgemiz için ellerinden geleni yapmaya çalışmaktadırlar. AK Parti olarak halkın yanında olmaya her zaman devam edeceğiz. Girmedik hiçbir sokak ve mahalle bırakmayacağız. Memleketimize en iyi hizmetleri sunabilmek için asla geri durmayacağız”.

Muhtarların devlet ile vatandaş arasında köprü vazifesini icra ettiğini dile getiren AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, “Sorumluluk yüklenerek mahallelerine sahip çıkan siz değerli muhtarlarımızın yanındayız. Mardin adına olabilecek her türlü desteği sizlere vermeye hazırız”. 

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2017, 12:04

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER