banner113

MARDİN SGK ÖĞRENCİLERE HİKAYE KITABI DAĞITTI

Mardin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Mardin de ilköğretim çağında bulunan çocuklara erken yaşta sigortalılık bilinci oluşturma çalışmaları kapsamında Kasımiye Ortaokulu ve Abdulkadir Tutaşı İlk okulundaki öğrencilerle bir araya geldi.

MARDİN SGK ÖĞRENCİLERE HİKAYE KITABI DAĞITTI
Mardin Sosyal Güvenlik İl Müdür Yrd.  Ümit UNAT ve Şef Burhanettin AKIN , Abdulkadir Tutaşı  İlk okulundaki  Okul  Müdürü İhsan HOMAN ile Kasımiye Ortaokulu Okul  Müdürü Şeyhdavut KÖSESOY ile birlikte okulda öğrencilere Sosyal Güvenlik Eğitim Serisi’nin beşinci kitabı olan “Güven ile Güvenli Sigortalılığa” adlı hikâye kitabı dağıttı.

 

Bugüne kadar 600 öğrenciye hikaye kitabı dağıtıldığını belirten İl Müdür Yrd. UNAT, çocuklarımızda oluşacak sosyal Güvenlik bilincinin ülkemizin gelecek ve refahı adına çok önemli bir yatırım olduğunu dile getirdi. İlköğretim çağındaki çocuklara kayıtlı istihdamın önemini öğretebilmek istediklerini vurgulayan Ümit UNAT , "Bu çocukların ailelerine dolaylı yoldan mesaj iletebilmek ve kayıtlılığın vazgeçilmez bir yaşam şartı olmasını sağlamak amacı ile SGK uzmanları tarafından hazırlanan " Güven ile Güvenli Sigortalılığa " serisi hikaye kitaplarıyla SGK'yı tanıtmaya çalıştık" dedi.

Ümit UNAT, SGK'nın insan yaşamındaki önemine vurgu yaparak şöyle konuştu:

"Sosyal Güvenlik insanların hayatta karşılaşabileceği her olayda, ihtiyaçlarını karşılayamadığı her durumda, hastalıkta, yaşlılıkta başka insanların yardımına gerek kalmadan kendisine devlet tarafından sağlanan bir güvencedir. Çocuklar 18 yaşına kadar her şartta devlet güvencesi altında olup insanlar genç yaşta çalışma hayatına başlayıp, maaşlarının bir kısmını devlete yani Sosyal Güvenlik Kurumu'na yatırırlar. İşte bu paralarla SGK, çalışırken hastalandığımızda tedavi giderlerimizi karşılar, yaşlandığımızda ise 'emeklilik' dediğimiz çalışmadan maaş almamızı sağlar ve her türlü tedavi giderlerini karşılamaya devam eder."

Ümit UNAT, soru, sorun, eleştiri, öneri, ihbar, şikayet, talep ve başvurular için 7 gün 24 saat vatandaşların hizmetinde olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi'nin numarasının ALO 170 olduğunu anımsatarak çocuklara öğrendikleri bilgileri ailelerine aktarmalarını istedi.

 

Ayrıca “Güven ile Güvenli Sigortalılığa adlı çizgi filmi çocuklarla beraber sınıfta izlenmiş ve çocukların merak ettiği konular hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2017, 12:04

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER