Kızıltepe Belediyesi'nde taşeron işçiler sendikalı oldu

Genel-İş Sendikası Kızıltepe Şube Temsilcisi Şakir Şahin, Kızıltepe Belediyesi'nde taşeron firmalarda çalışan bir kısım işçinin sendikaya üye olduğunu belirterek, "Taşeron firmalara bağlı tüm işçilerin sendikalı olması için çalışmalarımız devam edecek" diye kaydetti.

 Kızıltepe Belediyesi'nde taşeron işçiler sendikalı oldu
DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Kızıltepe Temsilcisi Şakir Şahin, Kızıltepe Belediyesi bünyesinde taşeron firmada çalışan bir grup işçinin sendikalı olduğunu duyurdu. Taşeron firmalarının bünyesinde çalışan tüm işçilerin sendikalı olması gerektiğini belirten Şahin, Kızıltepe'de taşeron firmalara bağlı tüm işçilerin sendikalı olması için çalışmalarının devam edeceğini kaydetti. Şahin, taşeron firmaların bünyesinde çalışan işçilerin tüm sendikal haklarından faydalanması gerektiğini belirterek, "Asgari ücretle çalışan bir kişinin aldığı ücret ancak mutfak masrafını karşılayabilir. Bunun için tüm işçilerin sendikal haklarından sonuna kadar faydalanması gerekiyor" diye kaydetti.

Açıklamada "çözüm sürecine" de değinen Şahin, şunları belirtti: "Hassas bir dönemden geçiyoruz. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Başlatılan demokratik çözüm sürecini destekliyoruz. Demokratik çözüm süreci ile bölgede barış ve umut daha da anlam kazandı."

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2013, 13:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan ertas
hasan ertas - 10 yıl Önce

biyillik belediyede calisrim ama ise alamadilar

SIRADAKİ HABER