banner113

HÜDA PAR`a saldırı Kızıltepe`de Kınandı

HÜDA PAR üyelerine yapılan saldırı, Mardin`in Kızıltepe ilçesinde faaliyet yürüten STK`lar tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı.

HÜDA PAR`a saldırı Kızıltepe`de Kınandı
Yapılan basın açıklamasını aynen yayınlıyoruz.

                                                       Kamuoyuna ve basına

 

Muhterem Kızıltepeli kardeş ve bacılarım! Değerli basın mensupları! Hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum! Hepinizin bildiği gibi bölgemizde çok çirkin dolaplar dönmektedir. Bölgeyi yeniden karıştırmak isteyen derin yapılar! Karanlık güçler! Sizlere sesleniyorum!

Eğer bu halkın kurtuluşunu istiyorsanız, Kürtleri seviyorsanız, bölgeye bölge insanına azıcık saygınız varsa, kürt çocuklarının geleceğini düşünuyorsanız! Bu çirkin oyunlardan vaz geçin.   

       Dün D.Bakırın Lice ilçesinder seçim çalışması kapsamında ilçe esnafını ziyaret eden D.bakır Büyükşehir belediye başkan adayı avukat Hüseyin Yılmaz ve beraberindeki Hüda par heyeti Lice şehir merkezinden ayrıldıkları esnada    

Provakatörlerin  fiziki saldırısına uğradılar. HÜDA PAR’IN yükselişini hazmedemeyen çeteler kolluk kuvetlerinin gözleri önünde Hüda par üye ve gönülülerine saldırdılar, tahrip edilen araçları kolluk kuvetlerinin koruması gerekirken onların gözü önünde yaktılar.

 

           Son zamanlarda Kürdistan’da oluşan olumlu ortamı bozmaya, Oluşan huzur ve barış ortamını yıkmaya çalışan çetelerin masum ve sivil kürt halkına karşı sindirme amaçlı saldırılarına Lice’de yeni bir  utanç halkası daha eklendi.

         Bölge halkını çeteci yaklaşım ve saldırılar ile dizayn etmek için başarıyı şiddette görenler asla başarıya ulaşamazlar. Her fırsatta Kürt halkına şiddet uygulayan ve şiddeti bir iktidar aracı olarak gören bu zihniyetlerin çok yakında hüsrana uğrayacağını tek tipçi zihniyet dayatmalarının Kürt halkı tarafından kabul görmeyeceğini çetelerin bilmesi gerekir. Bütün dünyada tedavülden kalkmış baskıcı, zorba, tek tip parti anlayışının Kürdistan’da uygulanabilmesi ve hayat bulmasına imkân yoktur. Köhneleşmiş zihniyetlerin Kürt halkına dayatılması Kürtçülük adına utanç verici bir durumdur. Kürt halkını temsil ettiğini iddia edenlerin Kürt halkına yapılan saldırıları kınama yerine saldırganları cesaretlendirici ve sırtlarını sıvayıcı tavır takınmalarını esefle kınıyoruz.  Müslüman Kürt halkına yapılan saldırıları kınamayan yapılar saldırıların ortağıdır. Özelikle bu süreçten karlı çıkacağını zan edenleri  hayretle izliyoruz. Sorumsuzca yapılan saldırılar ile Kürdistan da sönmüş fitne ateşinin yeniden yakılmaya çalışıldığının farkındayız. Saldırganların mazlum Kürt halkı içinde yakmaya çalıştıkları fitne ateşinin kimseye faydası olmayacağı gibi bundan en çok yine Kürtlerin zarar göreceği şüphesizdir. Kardeş kavgasının galibi  yoktur. Baskı ve dayatmaların Müslüman kesimleri sindiremeyeceğini aksine saldırgan kesimleri hem vicdanlarda hem de meydanlarda mahkûm edeceğinin bilinmesi gerekir. Kaos, kan dökücülük halk iradesine pranga vurma aracı olarak gören çevrelerin hüsrana uğrayacağını şiddetin en çok kendilerine zarar vereceğini  ifade etmek istiyoruz. Bütün bu saldırılara, iftiralara tahrik ve şantajlara rağmen,  Huda par bu halkın maslahatı için sağduyusunu kaybetmemiş,  Oynanmak istenen kirli oyunu bozmaya kararlı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.  Her seferinde demokrasiden barıştan bahs eden zihniyetlerin bu saldırıları yapması samimiyetsizliklerin en büyük göstergesidir. Sopalı demokrasi, bıçaklı demokrasi,  Molotoflu demokrasi, araba yakmalı demokrasi sadece Kürdistanda mevcuttur.    Bir kaç gün önce saldırıya uğrayanlar farklı bir parti  olunca hemen taziyelerini iletenler ve sağ duyudan söz edenler maalesef konu Kürtlerin bağrından çıkan Huda par olunca saldırıları mubah ve kendi hakkınız olarak görüyorsunuz. BÜ ikiyüzlülüğünüz halkımız tarafından ibretle izlenilmektedir. Bu kirli saldırıları yapanları aziz milletin takdirine bırakıyoruz.

       Otuz yıldır Kürt halkının başına sardıkları şiddet sarmalının barış süreci ile bitmesi ümitlerinin yeşerdiği  bu günlerde farklı isimlerle Kürt halkına şiddeti dayatmalarını şiddetle kınıyoruz. Otuz yıldır savaştıkları devletle barış masasına oturup Kürt halkına şiddet uygulamaları manidardır.

      Her kıştan sonra bir bahar her geceden sonra bir sabah olduğu gibi nev’i beşerin dahi bir sabahı bir baharı olacak, diyen üstadımız Said-i nursi hazretlerinin müjdelediği baharın başladığını müjdeliyoruz. Yaşanan son gelişmeler kutlu bir baharın doğum sancılarıdır inşaallah, bu baharı Kürdistan’da hep beraber yaşayacağız.

Özelikle Herkesi, her kesimi bu saldırıları yapanları uyarmaya, saldırıları telin etmeye ve bölgenin huzur ve barışı için üzerine düşeni yapmaya davet ediyoruz.

 

 Basına ve Kamuoyuna duyrulur.

Dost Der

Düşünce Der

Cami Der

Ensar Der(C.Pınar)

Gökçe Der

Kızıltepe Eğitim Bir Sen

Köy Der

İ.H.L Der

Rahmet Gıda Bankası

İlmi Araştırmalar Derneği

Özgür Eğitim Sen

                                                                                                              


Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2014, 18:22

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER